Love to Cook: Εύκολη σοκολατένια κρέμα με Μακεδονικό Χαλβά

Σήμερα στο Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου ετοιμάζει πανεύκολη σοκολατένια κρέμα με Μακεδονικό Χαλβά! Plus: Βήμα βήμα η συνταγή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU
Πολλές φορές έχουμε όρεξη για ένα γλυκό που να μην απαιτεί πολλές ώρες στην κουζίνα και πολλές μετρήσεις με ζυγαριά!


Γι’ αυτό και σήμερα έχω σούπερ εύκολη σοκολατένια κρέμα , στην οποία έχω προσθέσει Μακεδονικό Χαλβά για έξτρα γεύση!


Θα δείτε τα βήματα και θα καταλάβετε ότι το φτιάχνετε πολύ γρήγορα. Εντάξει… θα χρειαστεί λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει - εκτός κι αν θέλετε να το απολαύσετε ζεστό… γιατί όχι?



Συνέχισε για το σούπερ γλυκό στη σελίδα ii





Και φυσικά προσθέτετε την αγαπημένη σας γεύση Μακεδονικού Χαλβά θέλετε χωρίς να ξεχνάτε ότι παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί την υψηλή διατροφική αξία και τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου!


Οπότε μετρήστε τα υλικά που είναι πολύ απλά και ξεκινήστε να φτιάχνετε!

Δες τη συνταγή στη σελίδα iii



Υλικά:

(για 4 μερίδες)

2 κούπες γάλα φρέσκο
½ κούπα ζάχαρη
60γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Μακεδονικός Χαλβάς (την αγαπημένη σας γεύση)


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει στην άκρη ? κούπας. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να να λιώσει. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα που κρατήσαμε. Το ρίχνουμε στο ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα για να μη σβολιάσει. Μετά από λίγα λεπτά, όταν αρχίζει να πήζει ελαφρά, ρίχνουμε στο μείγμα και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε στα μπολάκια και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία πριν τα βάλουμε στο ψυγείο, γιατί θα είναι πολύ καυτή η κρέμα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κόβουμε κομματάκια το Μακεδονικό Χαλβά και μοιράζουμε πάνω από την κάθε κρέμα.

Tip: Αν θέλουμε για διακόσμηση, μπορούμε να λιώσουμε μαύρη ή/και λευκή σοκολάτα να ρίξουμε πάνω από το Μακεδονικό Χαλβά!

Φιλιά!
Αθηνά

www.sugarbuzz.gr




Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.