Love to Cook: Εύκολο παιδικό γλυκό! Μακεδονικός Χαλβάς με φυτική κρέμα

Σήμερα στο Love to Cook ετοιμάζουμε πανεύκολο παιδικό γλυκό: Μακεδονικός Χαλβάς με φυτική κρέμα και τρούφα σε βαζάκι!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU



Διανύουμε ένα μήνα που έχει, ως γνωστόν, πολλές γιορτές! Όταν όμως είμαστε εμείς αυτοί που διοργανώνουν τη γιορτή και ειδικά αν πρόκειται για παιδικό πάρτι, σίγουρα θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά!

Θεωρώ ότι η πιο τέλεια ιδέα για κέρασμα είναι το γλυκό σε βαζάκι. Και όταν λέω “βαζάκι”, δεν εννοώ φυσικά να δώσετε έτοιμο το βαζάκι με τη μαρμελάδα! Τα βαζάκια που έχουμε κρατήσει από μαρμελάδες που τέλειωσαν ή που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με σκεύη μαγειρικής, αξιοποιούνται υπέροχα ως πρόταση σερβιρίσματος!




Αφού, λοιπόν, πρωτοτυπούμε στο σερβίρισμα, επιβάλλεται να πρωτοτυπήσουμε και στο γλυκό!

Δεν θα μπλεχτούμε με δύσκολα υλικά, ούτε βαριές γεύσεις.

Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά, συνδυάζω τον Μακεδονικό Χαλβά με μια φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί.
Ενδιάμεσα, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκό του κουταλιού (πχ. κυδώνι), ώστε να δέσετε χρωματικά το Μακεδονικό Χαλβά με τη λευκή κρέμα.

Συνέχισε στη σελίδα ii





Άλλωστε, όπως λέει και η γνωστή παροιμία, πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι!

Παράλληλα, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μακεδονικός Χαλβάς, εκτός από τη διαφορετική πινελιά που θα δώσει στο γλυκό μας, ανταποκρίνεται πλήρως στις επιταγές της υγιεινής διατροφής καθώς παράγεται από ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σησάμι και έτσι διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του πολύτιμου αυτού σπόρου, μεταφέροντάς τα και στο γλυκό.



Συνέχισε στη σελίδα iii





Έχουμε, λοιπόν, μια πρωτότυπη και υγιεινή πρόταση για παιδικό πάρτι …και όχι μόνο!

Υλικά (για 8-10 βαζάκια των 125ml)

450γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με κακάο
600γρ. φυτική κρέμα
8-10 κ.σ. γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα
Χρωματιστή τρούφα


Κόβουμε το Μακεδονικό Χαλβά σε κομμάτια και μοιράζουμε στα βαζάκια. Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας ώστε να γίνει σαν στρώση.
Μοιράζουμε σε αυτά την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα (κρύα από το ψυγείο) στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να πάρει τη μορφή σαντιγί, περίπου 5’. Με κουτάλι μοιράζουμε σε κάθε μπολ και διακοσμούμε στο τέλος με χρωματιστές τρούφες.

Γλυκά φιλιά!


Αθηνά
www.sugarbuzz.gr

Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ήμεοποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.