Love to Cook: Ένα αρωματικό Gingerbread cake

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας βάζει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα φτιάχνοντας ένα μυρωδάτο gingerbread cake! Plus: Μάθε πώς θα φτιάχνεις το μείγμα μπαχαρικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU


Ο Δεκέμβρης μπαίνει με αρώματα κανέλας και μπαχαρικών, αρώματα που φέρνουν τα Χριστούγεννα πιο κοντά μας!
Ήθελα λοιπόν, να ξεκινήσω το μήνα με ένα μυρωδάτο και αφράτο κέικ, ένα gingerbread cake!

Δεν είναι το κλασικό με τη μελάσα, γιατί σε πολλούς δεν αρέσει, οπότε χρησιμοποίησα μέλι! Και έτσι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι θα δοκιμάσουν!
Δεν έχω λόγια να σας το περιγράψω πόσο νόστιμο είναι!
Ξεκινάς τη μέρα σου για πρωινό με τον καλύτερο τρόπο!





Μπορείτε να το φτιάξετε να το πάτε και ως δώρο και να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν πάρα πολύ!!
Και σας έχω ακόμα μια όμορφη γιορτινή ιδέα! Καραμελωμένα μήλα!
Εδώ θα δείτε πώς τα φτιάξετε και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!





Και να μην ξεχάσω να σας πω και για το διαγωνισμό που τρέχει για το καινούριο μου βιβλίο "Party"!

Εδώ στο fb, θα βρείτε πώς θα συμμετέχετε και σας εύχομαι καλές δημιουργίες και καλή επιτυχία! Μαζί με το δείπνο που θα κερδίσουν οι δύο τυχεροί, θα τους περιμένει και ένα επιπλέον δώρο από μένα!



Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε τη συνταγή για το κέικ!


Υλικά:

(φόρμα διαμ. 28-30εκ. με τρύπα στη μέση)

540γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1κ.γ. σόδα
3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (βλ.παρακάτω)
4 αυγά
240γρ. μαύρη ζάχαρη
150γρ. μέλι
250γρ. βούτυρο
300γρ. γάλα
200γρ. κρέμα γάλακτος

Υλικά για μείγμα μπαχαρικών:
4κ.γ. κανέλα
4κ.γ. τζίντζερ
3κ.γ. κάρδαμο
3κ.γ. γαρύφαλλο


1) Αρχικά ανακατεύετε σε ένα βαζάκι τα μπαχαρικά για να προκύψει ένα μείγμα.
2) Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ.
3) Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αποσύρετε μόλις λιώσει.
4) Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα και μπαχαρικά).
5) Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν (περίπου 5’).
6) Μόλις αφρατέψουν χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μέλι και το βούτυρο.
7) Συνεχίζετε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού . Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
8) Ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα (ή όπου ψήνετε εσείς τα κέικ) για 55-65’. Στα 55’ θα ελέγξετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο, διαφορετικά αφήνετε μερικά λεπτά ακόμα και ελέγχετε ξανά. Το ψήσιμο εξαρτάται από τον κάθε φούρνο.

Όταν κρυώσει σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή φτιάχνετε ζαχαρόγλασο (βλ. εδώ).

Το μείγμα μπαχαρικών μπορείτε να το χρησιμοποίησετε και σε άλλα κέικ, μπισκότα, ζύμες γενικότερα!

Φιλιά!

Αθηνά

www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page