Κέικ μπανάνας με γέμιση καρύδια και κανέλα

Μυρωδάτο κέικ μπανάνας, γεμιστό και υπέροχα γευστικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Το φθινόπωρο μοιάζει να έχει μπει για τα καλά! Με έναν τέτοιο καιρό νομίζω ταιριάζει πολύ ένα κέικ μπανάνας με άρωμα κανέλας και καρύδια... μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Μπορείς να κάνεις και τις δικές σου παραλλαγές και αν δε θες να βάλεις τη γέμιση των καρυδιών-κανέλας, μπορείς να προσθέσεις μέσα κομματάκια κουβερτούρας ή σταφίδες. Αλλά η γέμιση αυτή είναι τέλεια!

Συνταγές για φθινοπωρινά κέικ | 5 ιδέες κατάλληλες για την εποχή αυτή

Υλικά για κέικ μπανάνας

(ορθογώνια φόρμα του κέικ περίπου 23εκ.*12εκ.)

260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. σόδα

1 βανίλια

1/2 κ.γ. αλάτι

80γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

180γρ. γιαούρτι στρ. 2%

1 μπανάνα ώριμη

(υλικά για γέμιση: 70γρ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γ. κανέλα, 70γρ. καρύδια)

Γλάσο

100γρ. Λευκή κουβερτούρα

καρύδια

σταγόνες σοκολάτας

Ανάβουμε το φούρνο στους 175o C αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ (περίπου 23εκ.*12εκ.).Χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια της γέμισης (όχι να γίνουν εντελώς σκόνη) και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Αφήνουμε στη άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 2-3’ (στην αρχή θα είναι σαν άμμος, μετά θα μαλακώσει) και ρίχνουμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μπανάνα αφού την έχουμε λιώσει με πιρούνι ξεχωριστά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ίσα να ομογενοποιηθεί, όχι παραπάνω χτύπημα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. Πάνω ρίχνουμε το μείγμα γέμισης και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (μπορούμε να μοιράσουμε και δύο φορές τη γέμιση).

Ψήνουμε 50-60’ αναλόγως το φούρνο. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.

Γλάσο:

Τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Περιχύνουμε το κέικ (αφού έχει κρυώσει καλά) και πασπαλίζουμε με καρύδια και σταγόνες σοκολάτας.

Από την Αθηνά Πάνου www.sugarbuzz.gr