Love to Cook: Κρύα σούπα με αγγούρι, αβοκάντο και γιαούρτι

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει την κρύα και καλοκαιρινή εκδοχή της σούπας! Plus: Γρήγορη και υγιεινή συνταγή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Αφού ξεπεράσαμε τις σκαμπανεβάσματα του Ιουνίου με τις βροχές και τα δεν ξέρω τι παπούτσι να φορέσω να βγω έξω (γιατί μη νομίζεις κι εμείς οι food bloggers έχουμε ένα θέμα με αυτό μετά από τόση παρέα με τις fashion!)... η ζέστη καλά κρατεί οπότε ώρα για μια κρύα σούπα!



Ναι καλά άκουσες, σούπα αλλά κρύα και μάλιστα με διάφορα δροσερά υλικά για να ξεκινήσεις ένα γεύμα σου ή ακόμα και να την απολαύσεις σαν απογευματινό σνακ ή κατευθείαν ως το ελαφρύ βραδινό σου!



Μέχρι να διαβάσεις τη συνταγή και να δεις πόσο εύκολη είναι, να θυμηθώ ότι δοκίμασα τις προάλλες υπέροχα πιάτα σε εστιατόριο με θαλασσινά και ειδικά όταν το πιάτο έρχεται στο τραπέζι σαν ζωγραφιά πώς να μη σε προιδεάζει θετικά για τη συνέχεια;! Περισσότερα για το πού και πώς μπορείς να διαβάσεις στο blog εδώ.




Ααααα ναι! Και όταν ένα γεύμα τελειώνει κάπως έτσι, τι άλλο θες?! Εντάξει ήμασταν μεγάλη παρέα, μη τρομάξεις με την ποσότητα των λουκουμάδων!



Παράλληλα λέω να σου προτείνω αν θες κάτι σε γλυκό, αλλά όχι παγωτό που μπορεί να σε δυσκολέψει (θα μου πεις το παίρνεις κι έτοιμο τη στιγμή που το λιγουρεύτηκες, πού να βάζεις παγωτομηχανή τώρα!), μπορείς να φτιάξεις υπέροχα μαλακά μπισκότα και να τα ενώσεις με ο,τι μαρμελάδα θέλεις! Ειδικά με καλοκαιρινές γεύσεις, ροδάκινο, βερύκοκο κτλ νομίζω ότι ταιριάζουν τέλεια! Συνταγή εδώ!



Συνέχισε στη σελίδα ii


Η συνταγή πανεύκολη, το βασικό που χρειάζεστε είναι ένα μούλτι ή μπλέντερ!





Υλικά:
(μερίδες 4 άτομα)

1 αβοκάντο
2 μικρά αγγουράκια
1 κολοκυθάκι μέτριο
2 γιαούρτια 2% λιπ.
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/2 ή 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σκόνη
1-2 κουτ. σούπας λάδι
χυμός από 1/2 ή 1 λεμόνι
2-3 τορτίγιες

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο μούλτι. Ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσει μέχρι να ρίξουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε τα αγγουράκια, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στο μούλτι. Τρίβουμε σε τρίφτη το κολοκυθάκι κ το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τα γιαούρτια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε, προσθέτουμε το λάδι, λίγο λεμόνι αν θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε, σταματάμε πάλι να δοκιμάσουμε τη γεύση αν θέλουμε κάτι πιο έντονο ή περισσότερο αλάτι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ψήσουμε τις τορτίγιες.
Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρά τεμάχια, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο (αν θέλουμε αυτό).
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε λίγα λεπτά στο γκριλ να ροδίσουν. Μόλις δούμε ότι παίρνουν χρώμα, βγάζουμε και γυρίζουμε τα κομμάτια προσεχτικά από την ανάποδη. Ψήνουμε πάλι λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε την κρύα σούπα σε μπολάκια μαζί με τις ψημμένες τορτίγιες.



Σημειώσεις:


  • Αν δεν έχουμε κολοκυθάκι, το παραλείπουμε.
  • Το αβοκάντο να προσέξετε να είναι ώριμο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι με περισσότερα λιπαρά αν δεν έχετε πρόβλημα,
  • Αν δε σας αρέσει το τζίντζερ και ο κόλιανδρος, αντικαταστήστε με πάπρικα και ξερό δυόσμο.
  • Εγώ βρήκα τορτίγιες ολικής άλεσης, αλλά φυσικά όλες κάνουν!



Γλυκά φιλιά!
Αθηνά

www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page