Love to Cook: Μαργαρίτα Cupcakes!

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας δροσίζει με cupcakes κοκτέιλ μαργαρίτα! Plus: Δες όλα τα βήματα της συνταγής!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU
Σήμερα σκέφτηκα να σας δροσίσω! Αλλά με cupcakes!!

Μπορεί να έχω βγάλει βιβλίο με cupcakes και να χω φτιάξει άπειρα τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντα υπάρχουν πολλές καινούριες ιδέες για δοκιμές! Τα margarita cupcakes ήθελα από καιρό να τα δοκιμάσω, όχι ότι είμαι φαν του συγκεκριμένου κοκτέιλ αλλά σε κεκάκι το θεωρούσα ενδιαφέρον! Και αστείο βασικά!



Τα έφτιαξα λοιπόν και τα κέρασα σε φίλους οπότε πέρασαν το τεστ! Ομολογώ ότι καταναλώνονται φρέσκα, αλλά είναι εύκολα να γίνουν, οπότε μη διστάσετε!



Σε άλλα νέα να σας ευχαριστήσω όσους ψηφίσατε το βιβλίο μου "Cookies" στο διαγωνισμό των βραβείων Public, μεταξύ των 10 υποψηφίων της κατηγορίας Μαγειρική. Η ψηφοφορία έληξε χθες και τα αποτελέσματα θα βγουν σε μια βδομάδα, οπότε καταλαβαίνετε μια αγωνία την έχω! Βέβαια χαίρομαι απίστευτα που έφτασε και σ αυτή τη δεύτερη φάση!




Συνέχισε στη σελίδα ii






Βγάζοντας τις φωτογραφίες των βημάτων, συνειδητοποίησα ότι ξέχασα να βγάλω το στάδιο που γεμίζω τις θήκες! Φαντάζομαι ότι μπορείτε να το καταλάβετε! Τι να κάνω είχα αγχωθεί να προλάβω να τα ψήσω και μετά να τα φωτογραφίσω!







Υλικά (14-18 τεμάχια):

110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
2 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1,5 λάιμ
2 κουτ. σούπας τεκίλα
1 βανίλια
210γρ. αλεύρι
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180γρ. γιαούρτι (στραγγ.2%)


Επικάλυψη:

1 σφηνάκι τεκίλα
300γρ. τυρί κρέμα
4 κουτ. σούπας άχνη
Ξύσμα 1 λάιμ


Ανάβουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς (αέρα). Βάζουμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 3-4’. Ρίχνουμε τα αυγά και στη συνέχεια το χυμό λάιμ, το ξύσμα, την τεκίλα και τη βανίλα. Αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες.

Αν έχετε μικρά χαρτάκια θα χρειαστείτε 16-18(σε δύο ταψάκια), αλλιώς αν έχετε μεγαλύτερες θήκες λιγότερα.
Ψήνουμε 20-25’. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με την τεκίλα. Μπορούμε να κάνουμε και μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα στην επιφάνειά τους.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με κουτάλι το τυρί κρέμα, την άχνη και το ξύσμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει λίγο (αναλόγως μερικά λεπτά μέχρι μισή ώρα) και στη συνέχεια είτε με ένα κορνέ διακοσμούμε είτε με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στο κάθε cupcake.

Σημειώσεις:

- Αν δεν έχετε ταψάκι για μάφινς, χρησιμοποιήστε αλουμινένιες θήκες μιας χρήσης. Ή αν έχετε ένα μόνο, συμπληρώστε σε θήκες μιας χρήσης ή σιλικόνης (στη σιλικόνη να ξέρετε ότι αλλάζει το σχήμα, φουσκώνουν κάπως διαφορετικά).

- Αν τα θέλετε μεγαλύτερα, μοιράστε σε λιγότερες θήκες και υπολογίστε επιπλέον μερικά λεπτά ψησίματος.

- Αν δεν έχετε αέρα, ψήστε σε αντιστάσεις και προσαρμόστε εκεί που ψήνετε συνήθως τα κέικ σας (πιθανόν 175 βαθμούς).


Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram