Love to Cook: Νηστίσιμα σοκολατένια μπισκότα

Στο σημερινό Love to Cook η Αθηνά Πάνου μας προτείνει πανεύκολα νηστίσιμα σοκολατένια μπισκότα. Plus: Κερνάει μπισκότα στην παρουσίαση του βιβλίου της 11/04!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU
Πλησιάζουμε στη Μ. Βδομάδα και σας έχω αυτή τη φορά νηστίσιμα σοκολατένια μπισκότα, ναι καλά ακούσατε! Εκτός όμως από τη σημερινή συνταγή, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχες νηστίσιμες συνταγές και στο βιβλίο μου "Cookies", γιατί αν δεν παινέψεις και το σπίτι σου, πώς θα γίνει?!



Επίσης με αφορμή τα Βραβεία Βιβλίου του Public, τα "Cookies" είναι υποψήφια στην κατηγορία Μαγειρική και αν θέλετε μπορείτε να τα στηρίξετε με την ψήφο σας και θα σας ευχαριστώ πολύ πολύ! Και θα φωνάζω γιούπι γιούπι!

Μπορείτε να μπείτε σ' αυτό το λινκ εδώ, να γράψετε στην αναζήτηση "Cookies" και όταν βγει να καταχωρήσετε την ψήφο μέσω e-mail (γίνεται επιβεβαίωση μετά στο e-mail σας) μέχρι 20 Απριλίου!




Και για όσους βρίσκονται Ν. Προάστια Αττικής, αν περάσετε αυτή την Παρασκευή 11/04, 7 μμ. από τα Public Γλυφάδας θα είμαι εκεί να δώσω πασχαλινές προτάσεις διακόσμησης μπισκότων και φυσικά να σας κεράσω νηστίσιμα και μη, μπισκότα! Ελεύθερη είσοδος φυσικά, φέρνετε μόνο την καλή σας διάθεση και όρεξη για δοκιμή μπισκότων!!







Άλλα νηστίσιμα γλυκά μπορείτε να δείτε και εδώ! Να έχετε να διαλέξετε!

Δες τη συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας και μυστικά ζαχαροπλαστικής στη σελίδα ii



Τα υπόλοιπα νέα της εβδομάδας που πέρασε έχουν να κάνουν όλα με μαγειρική! Μην ξεχνάτε τα βιντεάκια που ανεβάζουμε στο "Athina's stories" και σύντομα θα δείτε τις λιχουδιές των φωτογραφιών!



Ήρθαν σπίτι οι φίλες μου (η Ζωή και η Αλεξία) και φτιάξαμε ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Και φυσικά καταναλώθηκαν σε χρόνο dt (εντάξει μην τρομάζετε, όχι μόνο από εμάς, αλλά και τα παιδιά της παραγωγής!). Πολύ γέλιο και πολύ ψήσιμο έχω να δηλώσω!!



Και μέσα σ' όλα είχα να φτιάξω και μια τούρτα για φίλη και μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι μου λείπουν ώρες ύπνου!! Αλλά άξιζε τον κόπο!



Συνέχισε στη σελίδα iii



Και πάμε στη συνταγή που είναι πανεύκολη!



Υλικά

245 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή και καστανή)
1/4 κ.γ. αλάτι
110 γρ. αραβοσιτέλαιο (ή σπορέλαιο)
65 γρ. νερό
100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη (ή σταγόνες σοκολάτας)


Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C αέρα.
Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα (ή και σε δύο ταψιά).
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε τα υγρά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μας (με γάντι). Ρίχνουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι ποσότητα ζύμης (μέγεθος καρυδιού) και τοποθετούμε στο ταψί (με απόσταση μεταξύ τους).

Ψήνουμε για 10'. Αν τα αφήσουμε παραπάνω θα σκληρύνουν (αλλά το ελέγχουμε ανάλογα το φούρνο μας).Όταν βγάλουμε από το φούρνο θα μας φαίνονται μαλακά, δεν πρέπει να τα πειράξουμε, αφήνουμε 5' να σταθεροποιηθούν και μετά βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα κατά προτίμηση να κρυώσουν εντελώς (αν και ζεστά είναι επίσης πολύ νόστιμα).


Tip: Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram