Νηστίσιμη σαλάτα με ρεβύθια

Αυτή η νηστίσιμη σαλάτα με ρεβύθια είναι ο καλύτερος τρόπος να φας τα πολύ θρεπτικά ρεθύθια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Διανύουμε τη Σαρακοστή και οι περισσότεροι αναζητούν νηστίσιμες συνταγές, ακόμα και ως αποτοξίνωση. Οι σαλάτες με τα όσπρια είναι πάντα μια καλή πρόταση. Γι' αυτό και η σημερινή πρόταση είναι σαλάτα, η οποία μπορεί να εμπλουτιστεί και με φέτα τριμμένη σε περίπτωση που δε νηστεύεις. Και αποτελεί ένα γεύμα από μόνη της.

Συνταγή για ρεβυθοσαλάτα

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά:

  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 2 ντομάτες
  • 1 μαρούλι
  • 1-2 κ.σ. κάππαρη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4-5 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
  • (κύμινο και σουμάκ προαιρετικά)

Αφού έχουμε αφήσει τα ρεβύθια σε νερό όλο το προηγούμενο βράδυ, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτοντας αλάτι μετά τη μέση του βρασίματος. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα). Κόβουμε τις ντομάτες και το μαρούλι και αφού στραγγίσουμε τα ρεβύθια τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και την κάππαρη

Ρίχνουμε το λάδι και λεμόνι και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας αλάτι-πιπέρι-πάπρικα (και κύμινο και σουμάκ αν θέλετε). Σερβίρουμε με ελιές προαιρετικά.

Τιπ: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι, γιατί ταιριάζει πολύ με τα ρεβύθια.

Από την food blogger Αθηνά Πάνου