Love to Cook: Πανεύκολη τάρτα με πραλίνα φουντουκιού (μόνο με 2 υλικά!)

Η food blogger Αθηνά Πάνου μας εκπλήσσει με μια πανεύκολη τάρτα με πραλίνα φουντουκιού, με δύο μόνο υλικά! Plus: βήμα-βήμα η συνταγή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Καλό μήνα! Κι ας είναι τόσο γλυκός και νόστιμος όσο αυτή η σοκολατένια πανεύκολη τάρτα!!
Μα τι άλλο να ευχηθώ η food blogger?!

Σήμερα εξάλλου σας έχω ίσως και την πιο εύκολη συνταγή που υπήρξε ποτέ! (εντάξει είμαι λίγο υπερβολική, αλλά όταν σας λέω ότι έχει μόνο δυο υλικά και το ένα - ξέρετε η πραλίνα φουντουκιού- είναι αγαπημένη για πολλούς...εεε τι άλλο μετά θέλετε!)



Φτιάχνετε αυτό το γλυκό πολύ γρήγορα και βγαίνετε ασπροπρόσωπη!!
Αν φυσικά θέλετε κι άλλη πανεύκολη συνταγή με πραλίνα, δείτε κι αυτά τα μπισκότα εδώ!



Συνέχισε στη σελίδα ii



Φυσικά και σας έβαλα πάλι τα βήματα παρά την ευκολία! Προτιμήστε να φτιάξετε το γλυκό σε ταρτιέρα, εγώ έχω διάφορα τσέρκια και απλά μoυ αρέσει να ακολουθώ αυτό τον τρόπο με το αλουμινόχαρτο.



Επίσης τα καραμελωμένα φουντούκια είναι προαιρετικά, αλλά να ξέρετε αν τα φτιάξετε θα κολλήσετε, τόσο εθιστικά είναι!





Συνέχισε στη σελίδα iii




Υλικά για μια ταρτιέρα
(διάμετρος 23-26εκ.)

230γρ. πραλίνα φουντουκιού
4 αυγά

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
2. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα. Αν δεν έχουμε ταρτιέρα, τυλιγουμε αλουμινόχαρτο σε ένα τσέρκι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες των βημάτων και βάζουμε και ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας και το ακουμπάμε στο ταψί.
3. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού (αν είναι εκτός ψυγείου μπορεί και να είναι αρκετά μαλακή).
4. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν αρκετά (σαν μαρέγκα).
5. Ανακατεύουμε το μείγμα αυγών στη λιωμένη πραλίνα, με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί. 6. Το ρίχνουμε στην ταρτιέρα και ψήνουμε 25-30'. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν βγαίνει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
7. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε. Αν ψήσαμε το γλυκό σε τσέρκι, θα χρειαστεί να περιμένουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε και προσεχτικά να σύρουμε σε πιατέλα. Από την ταρτιέρα βγάζουμε κομμάτι με σπάτουλα προσεχτικά.

Σημείωση: Όταν ψήνεται η "τάρτα" θα φουσκώσει (λόγω αυγών) και όταν τη βγάλετε θα είναι για λίγο φουσκωμένη και μετά "θα κάτσει". Μην ανησυχήσετε είναι φυσιολογικό!

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
100γρ. φουντούκια
60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ζεσταίνουμε λίγα λεπτά τα φουντούκια σε ταψί στο φούρνο (αν είναι κρύα θα κοκαλώσουν την καραμέλα, γι αυτό τα ζεσταίνουμε). Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη, καθώς λιώνει (ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης), συνεχίζουμε να ρίχνουμε μέχρι να καραμελώσει όλη. Τότε ρίχνουμε και τα ζεστά φουντούκια και δουλεύουμε το μείγμα να καραμελώσουν όλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια χονδροκόβουμε και σερβίρουμε με την τάρτα.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook page