Love to Cook: Smoothie με μάνγκο και καρύδα

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας προτείνει ένα απολαυστικό και υγιεινό smoothie, κατάλληλο μετά τις γιορτές!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Εύχομαι ό,τι καλύτερο με πολλή αγάπη!

Ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Πάσχα και αν φάγατε αρκετά, μην ανησυχείτε, όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε!



Εγώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι έφτιαξα πολλά μπισκότα και δεν τα έφαγα (γιατί τα έδωσα!). Η αλήθεια είναι ότι δεν έβαψα αυγά, είχα ήδη φύγει για ταξίδι, οπότε περιορίστηκα στα αυγουλένια μπισκοτάκια! Κάτι είναι κι αυτό! Ακόμα και τώρα αν θέλετε να φτιάξετε μπορείτε να δείτε εδώ αντίστοιχη συνταγή.




Κόκκινα αυγά όμως είδα και πάνω σε δέντρο! Και ήθελα να μοιραστώ αυτό το πασχαλινό δέντρο!! Μην το ψάχνετε κάπου κοντά μας, το βρήκα προς τα βόρεια, λίμνη Βυζαντινής Οχρίδας , όπου είχα πάει ταξίδι και τσουπ εμφανίστηκαν πολλά παρόμοια στην κεντρική πλατεία! Μάλλον έτσι στολίζουν αυτές τις μέρες!



Συνέχισε στη σελίδα ii


Αφού λοιπόν φάγαμε όλοι μας αρκετά και τώρα όσο να πεις έχουμε λίγες τύψεις, διάλεξα ένα smoothie για σήμερα! Και για να μην έχει τα κλασικά φρούτα μόνο, βρήκα ένα τέλειο ώριμο μάνγκο να χρησιμοποιήσω και νομίζω έκανα καλά! Και επιπλέον προτίμησα το γάλα καρύδας και όχι γιαούρτι και αν σας αρέσει η γεύση καρύδας θα το λατρέψετε!
Εννοείται μπορείτε να προσθέσετε και παγάκια και να τα θρυμματίσετε όλα μαζί στο μούλτι.



Στην φωτογραφία προετοιμασίας φαίνεται (όσο να πεις) και πώς κόβουμε το μάνγκο. Κόβουμε οριζόντια και κάθετα στη συνέχεια (σαν να δημιουργούμε τετράγωνα) με το μαχαίρι στο ένα μισό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο μισό, γιατί το μάνγκο έχει ένα περίεργο "κουκούτσι" πλατύ.





Υλικά:
(για 2 μέτρια ποτήρια)

1 κουτάκι γάλα καρύδας
1 μάνγκο ώριμο
1-2 μπανάνες
παγάκια

Καθαρίζουμε τη φλούδα από το μάνγκο και στη συνέχεια χαράζουμε με το μαχαίρι οριζόντιες και κάθετες γραμμές ώστε να κόψουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με τη μπανάνα σε φέτες. Ανακινούμε καλά το κουτάκι με το γάλα καρύδας (γιατί είναι διαχωρισμένο σε νερό και κρέμα), ρίχνουμε στο μούλτι. Πολτοποιούμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά παγάκια να θρυμματιστούν και αυτά. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο!

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Facebook
Instagram