Love to Cook: Σοκολατένια Cupcakes για τις Απόκριες

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει σοκολατένια cupcakes για τις Απόκριες. Plus: Βήμα-βήμα πώς θα φτιάξεις τη διακόσμηση!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU



Βρισκόμαστε μέσα στις Απόκριες και κάποια παιχνιδιάρικα cupcakes ταιριάζουν μια χαρά στο κλίμα!

Αν πάρετε έτοιμη ζαχαρόπαστα και δείτε τις παρακάτω οδηγίες μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς και ειδικά αν έχετε μικρά παιδάκια θα το ευχαριστηθούν!

Όλα τα κομματάκια που κόβουμε, τα κολλάμε μεταξύ τους με λίγο νεράκι. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!



Θα πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη στον πάγκο εργασίας σας για να ανοίγετε το φύλλο της ζαχαρόπαστας.



Για περισσότερες συνταγές cupcakes, μπορείτε να ανατρέξετε και στο βιβλίο μου!



Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε τα υπόλοιπα βήματα για το αρκουδάκι!



Κολλάμε μεταξύ τους τα κομματάκια με ελάχιστο νερό.



Τα ματάκια κτλ γίνονται με βρώσιμο μαρκαδόρο που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.



Υλικά για 12 cupcakes:

110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110γρ. ζάχαρη
2 αυγά
110γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλ. του γλυκού κακάο
1 φακελάκι βανίλια




1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C αέρα. Τοποθετούμε 12 θήκες για cupcakes στη φόρμα των cupcakes. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
2. Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και σταθεροποιηθούν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, μετά τα βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
3. Βάζουμε λίγη μερέντα στην επιφάνεια για να τοποθετήσουμε τη ζαχαρόπαστα.

Φιλιά!
Αθηνά

www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page