Συνταγή για σοκολατένιο ρυζόγαλο με ελάχιστη ζάχαρη

Πανεύκολο σοκολατένιο ρυζόγαλο, για γλυκό έτοιμο σε μισή ώρα!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU

Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για σοκολατένιο ρυζόγαλο! Ναι, είναι αυτό το twist που μπορείς να δώσεις στο κλασικό ρυζόγαλο, προσθέτοντας κουβερτούρας.

Αν μάλιστα είσαι από αυτούς που τρελαίνονται για το συνδυασμό σοκολάτα-πορτοκάλι, ακόμα καλύτερα. Αν δεν είσαι δεν πειράζει, απλά δε θα προσθέσεις το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνταγή για σοκολατένιο ρυζόγαλο

Για 4-5 μερίδες

Υλικά:

200 γρ. ρύζι καρολίνα

100 γραμ. κουβερτούρα

1 λίτρο γάλα

50 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το ρύζι και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και απορροφήσει το περισσότερο γάλα. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το ρυζόγαλο. Μοιράζουμε σε μπολάκια.

Ευχαριστούμε για τη συνταγή την food blogger Αθηνά Πάνου.