Love to Cook: Τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα και blueberries

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας εύχεται καλή χρονιά με χειμωνιάτικα τραγανά μπισκότα. Plus επιπλέον χειμωνιάτικες προτάσεις γλυκών!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINA PANOU


Η νέα χρονιά μας βρήκε με πολύ χιόνι και κρύο! Γι' αυτό και διάλεξα για πρώτη συνταγή, αυτά τα μπισκότα που μπορείς να τα απολαμβάνεις βουτώντας τα στον ζεστό καφέ!

Η επόμενη σκέψη είναι και "δίπλα στο τζάκι", αλλά αυτό για όσους έχουν! Οι υπόλοιποι θα αρκεστούμε στο ζεστό καφέ και τη ζεστασιά του καλοριφέρ!

Σας εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει όλα αυτά που θα σας γεμίσουν και θα σας κάνουν να χαμογελάτε...



Μέχρι να δώσω τη συνταγή για τα μπισκότα, να σας προτείνω άλλες δυο συνταγές που είναι από τις αγαπημένες μου για τέτοιον καιρό.

Τα μάφινς με αχλάδια συνδυάζονται άψογα με μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι, αλλά είναι και μια ιδανική πρόταση αν θέλετε να πάρετε κάτι μαζί σας, πχ, στη δουλειά, σαν σνακ. Συνταγή εδώ.




Και ένα ιδιαίτερο ρολό με κολοκύθα! Λατρεύω την πορτοκαλί κολοκύθα και ειδικά στα γλυκά! Το ρολό αυτό που έγινε με κολοκύθα, συνδυάστηκε με κρέμα cheesecake! Συνταγή εδώ.


Στην επόμενη σελίδα η συνταγή για τα μπισκότα.









Μπισκότα με αμύγδαλα και μπλούμπερις

120γρ. αλεύρι
30γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλια (βανιλίνη)
75γρ. ζάχαρη
60γρ. αμύγδαλα
50γρ. αποξηραμένα blueberries
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ανάβουμε το φούρνο στους 170?C(αέρα ή 180 αντιστάσεις).
Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10’ όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη 3-4’, να αφρατέψει και ρίχνουμε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε απλά μέχρι να προκύψει ζύμη, όχι παραπάνω.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα blueberries και το ξύσμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί φτιάχνοντας δύο κυλίνδρους (όσο το δυνατόν με τα χέρια μας) με πλάτος περίπου 2εκ. και τους πατάμε ελαφρά με το χέρι μας.
Ψήνουμε 20-25’, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία μερικά λεπτά.
Αφού δούμε ότι μπορούμε να το ακουμπήσουμε και έχει σφίξει σχετικά, κόβουμε διαγώνιες φέτες με κοφτερό μαχαίρι, προσεχτικά γιατί μπορεί να τρίβεται.
Τοποθετούμε τις φέτες οριζόντια στο ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160?C(αέρα ή 170 αντιστάσεις).
Ψήνουμε 7’, βγάζουμε από το φούρνο, γυρνάμε τις φέτες από την άλλη πλευρά (με προσοχή) και ψήνουμε άλλα 7’.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διατηρούμε σε κλειστό κουτί.

Παρατήρηση: Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης, οπότε ίσως χρειαστεί αν βάλουμε στα χέρια μας λίγο αλεύρι για να της δώσουμε σχήμα κυλίνδρου.
Χρησιμοποιήστε όποιους ξηρούς καρπούς θέλετε.


Φιλιά!
Αθηνά

www.sugarbuzz.gr
Facebook page
Instagram page