Μάφινς σοκολάτας! Η ''θα σου πετύχει στάνταρ'' συνταγή

Από τη Foivi Geller <br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Από τη Foivi Geller του
donkeyandthecarrot.blogspot.com

Υλικά


1 ποτήρι ξινόγαλα
1/2 ποτήρι λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα chocolate chips (και γάλακτος και bitter)



Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Βουτυρώστε τις θήκες των muffins.
Σε ένα μπωλ, βάζετε όλα τα στερεά και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας (το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα chocolate chips).
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά σιγά το ξυνόγαλα ενώ χτυπάτε και συνεχίζετε προσθέτοντας και το βούτυρο.
Αναμιγνύετε τα στερεά με τα υγρά και τα ομογενοποιείτε με τα χέρια σας. Δε θέλει πολύ ''δούλεμα'' με το χέρι, ας έχει υλικά που δεν έχουν λιώσει μέσα. Όταν παραδουλέψετε το μίγμα, στο τέλος τα μάφινς βγαίνουν λίγο νιανιά... Ανακατέψτε και δουλέψτε λοιπόν τόσο, όσο να ομογενοποιηθούν και ας έχει σβώλους.
Γεμίστε τις θήκες για τα μάφινς και ψήστε για ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Μετά το τέταρτο τσεκάρετε τα μάφινς με την οδοντογλυφίδα (βυθίστε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα μάφιν. Αν βγεί καθαρή βγάλτε τα από τον φούρνο. Αν έχει υπολείμματα σοκολάτας αφηστε τα για μερικά λεπτά ακόμη και ξανατσεκάρετε. Μην τα παραψήσετε, γιατί απλώς μπορεί να πετύχετε σταγόνες σοκολάτας ενώ τα μάφινς να έχουν ήδη ψηθεί.).
Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά βγάλτε τα απο τις θήκες. Τρώγονται μετά μανίας ζεστά ή κρύα.