Συνταγή για μανιταρόσουπα από τον Βασίλη Καλλίδη

Η πιο εύκολη μανιταρόσουπα είναι πεντανόστιμη και ταιριάζει απίστευτα με ζεστό σκορδόψωμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

«Η συνταγή που όλοι μου ζητάνε! Η πιο εύκολη μανιταρόσουπα που είναι πεντανόστιμη και «φτουράει», ταΐζει δηλαδή πολύ κόσμο με ελάχιστα χρήματα. Ταιριάζει απίστευτα με ζεστό σκορδόψωμο».

Συνταγή για μανιταρόσουπα από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μια διαφορετική χειμερινή σούπα

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσσο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν . Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσσο και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι. Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.