Μαρμελάδα με τσίπουρο

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο


Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 50΄

Υλικά

800 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος)
200 γρ. ζάχαρη
2 λεμόνια (χυμός)
4 αστεροειδη γλυκάνισα
20 γρ. τσίπουρο ή βότκα

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα γλυκάνισα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου διαλυθεί το πεπόνι και δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ξανά η μαρμελάδα (έχετε υπόψη πάντως ότι η συγκεκριμένη δεν δένει πολύ). Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.