Follow us

Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση!

Η πρωτοποριακή κάμερα του P20 Pro θέτει νέα στάνταρντ στην φωτογραφία του σήμερα.

1.3_P20_more_light (Medium)

Ως λάτρης της φωτογραφίας δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να βγαίνει από το σπίτι χωρίς την αγαπημένη μου φωτογραφική μηχανή. Από ένα ταξίδι στο εξωτερικό μέχρι μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να αποτυπώνω με ένα κλικ ανθρώπους και στιγμές είναι σαν να γνωρίζω καλύτερα τα μέρη που επισκέπτομαι κάθε φορά. Η αλήθεια είναι όμως ότι μία φωτογραφική μηχανή δεν ενδείκνυται για όλες τις περιστάσεις καθώς σε περιορίζει με το βάρος και τον όγκο της.

Δεν είχα φανταστεί ποτέ πώς ένα smartphone θα είναι σε θέση να μου προσφέρει όχι μόνο τις λειτουργίες και τις δυνατότητες ρύθμισης που διαθέτει η κάμερά μου, αλλά και αναρίθμητες άλλες χάρη στον ενσωματωμένο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης. Μέχρι να πιάσω στα χέρια μου το HUAWEI P20 Pro ήμουν φανατική οπαδός της άποψης πως ένα smartphone δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει σε επίπεδο μία επαγγελματική κάμερα. Κι όμως έκανα λάθος!

Τόσο το HUAWEI P20 Pro όσο και το Huawei P20 είναι δυο smartphones με επαναστατικές ικανότητες στον τομέα της φωτογραφίας που επιτρέπουν στους κατόχους τους να τραβήξουν κορυφαίες φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας και ύφους με ένα μόνο «κλικ».

Οι συσκευές της σειράς Huawei P προκάλεσαν επανάσταση στις φορητές συσκευές, καθώς είναι οι πρώτες που δεν διαθέτουν απλά πανίσχυρα εργαλεία, αλλά εξηγούν στον χρήστη πώς να τα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα που υπήρχε για χρόνια ανάμεσα στους επαγγελματίες φωτογράφους και τους απλούς, λάτρεις της φωτογραφίας.

Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση!
Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση! - εικόνα 2

Στην περίπτωση του Huawei P20 Pro οι μηχανικοί της Huawei σε συνεργασία με τη Leica, το εξόπλισαν με μία πρωτοποριακή κάμερα που θέτει νέα στάνταρντ στη φωτογραφία εν κινήσει καθώς αποτελείται από τρεις φακούς και ισάριθμους αισθητήρες, οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία εικόνων υψηλής ποιότητας που μέχρι τώρα ήταν αδύνατον να προσφέρουν τα smartphones. Mία συσκευή που απλώς χωρά στην τσέπη σου και μπορεί να σου χαρίσει φωτογραφίες εφάμιλλες με εκείνες ενός επαγγελματία φωτογράφου με πανάκριβο εξοπλισμό.

Χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες της Huawei και της Leica, το Huawei P20 Pro μπορεί να ανταποκριθεί όπως κανένα άλλο ακόμα και στις πιο εξεζητημένες συνθήκες. Ακόμη και στη νυχτερινή φωτογράφιση που η αποτύπωση του θέματος είναι δύσκολη και πολλές φορές το αποτέλεσμα αλλοιώνεται, το Huawei P20 Pro έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα! Χάρη στους 3 φακούς, 40, 20 και 8ΜP και την υποβοήθηση της τεχνητής νοημοσύνης το βραβευμένο από την TIPA Best Photo Smartphone 2018 το ελάχιστα φωτισμένο, ατμοσφαιρικό σοκάκι στο νησί θα βγει πεντακάθαρο και με εντυπωσιακή ευκρίνεια.

Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση! - εικόνα 3

Το διάφραγμα μεγάλου εύρους χαρίζει το λεγόμενο bokeh εφέ, ένα εφέ φυσικού θολώματος παρασκηνίου το οποίο προσδίδει στις λήψεις ένα επαγγελματικό προφίλ και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα –και που στο παρελθόν ήταν σε θέση να προσφέρουν μόνο οι ακριβές DSLRs. Μία ακόμα λειτουργία που όχι μόνο τοποθετεί το Huawei P20 Pro σε θέση ισχύος έναντι του ανταγωνισμού αλλά ανοίγει διάπλατα νέους ορίζοντες, είναι το εντυπωσιακό υβριδικό ζουμ 5x. Ας υποθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, εντοπίζεις ένα πανέμορφο πουλί επάνω σε ένα δέντρο: αυτό που με οποιοδήποτε άλλο smartphone θα έμοιαζε απλά με μια πολύχρωμη κουκίδα, με το Huawei P20 Pro θα βρίθει λεπτομερειών και ευκρίνειας, συνθέτοντας μία εκπληκτική λήψη!

Η ποιότητα της εικόνας ωστόσο, δεν εξαρτάται μόνο από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Το τελικό αποτέλεσμα σχετίζεται με τις γνώσεις και την εμπειρία του φωτογράφου, εκείνου που φροντίζει για τις ρυθμίσεις της κάμερας. Με το P20 όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη δημιουργικότητά σου. Και αυτό γιατί το smartphone έρχεται με ένα κορυφαίο τεχνολογικό χαρακτηριστικό που θα φροντίσει για κάθε του ρύθμιση: την τεχνητή νοημοσύνη. Η δουλειά των μηχανικών και ερευνητών της Huawei μπορεί να συγκριθεί με τη βοήθεια που θα παρείχε σε κάθε σου λήψη ένας επαγγελματίας φωτογράφος. Αναγνωρίζει τη σκηνή που θέλεις να αποτυπώσεις, τα θέματα και τον φωτισμό και ρυθμίζει κάθε παράμετρο πριν εσύ τραβήξεις τη φωτογραφία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι και 20 θεματικά προγράμματα, έτοιμους συνδυασμούς ρυθμίσεων που θα σου επιτρέψουν να τραβήξεις νύχτα ή μέσα στο χιόνι φωτογραφίες φαγητού, λουλουδιών, ζώων, ανθρώπων να χορεύουν, τοπίων και ηλιοβασιλεμάτων. Το καλύτερο όλων όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξεις το παραμικρό –η τεχνητή νοημοσύνη θα το κάνει για λογαριασμό σου!

Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση! - εικόνα 4

Ο ρόλος της ωστόσο δεν σταματά εδώ!

Συνήθως για να πετύχει μία φωτογραφία και να εξασφαλίσουμε ποιο είναι το καλύτερο κάδρο για τη λήψη και παράλληλα ότι μια βιαστική κίνηση δεν θα την καταστρέψει απαιτείται υπομονή και αρκετή σταθερότητα. Ξέχασε τις θολές φωτογραφίες των φίλων σου ενώ κάνουν κάποιο τρικ με το ποδήλατο ή βουτούν στη θάλασσα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει το σημείο στο οποίο θα βρεθεί το θέμα σου, φροντίζοντας να εστιάσει εκεί ακριβώς. Οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης θα σε βοηθήσουν επίσης και κατά τη λήψη βίντεο, προσφέροντάς σου εξαιρετικά αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εν κινήσει.

Όσοι αρέσκονται να επιβραδύνουν τον χρόνο, θα βρουν στο Huawei P20 ένα σπουδαίο εργαλείο, καθώς χάρη στη λειτουργία Super Slow Motion με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα τραβήξεις σε βίντεο στιγμές όπως τις σταγόνες της βροχής να πέφτουν στο έδαφος, έναν σκύλο που πιάνει στον αέρα ένα φρίσμπι ή ένα μπαλόνι τη στιγμή που σκάει.

Με το HUAWEI P20 Pro η εμπειρία φωτογράφισης με smartphone περνά σε άλλη διάσταση! - εικόνα 5

Το Huawei P20 είναι το εργαλείο που θα σου επιτρέψει να δεις ακόμα περισσότερα και να αιχμαλωτίσεις κάθε λεπτομέρεια, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Με αυτό στο χέρι, θα είσαι σίγουρα εφοδιασμένη με μια κάμερα ικανή να σου χαρίσει αστείρευτες δυνατότητες, χωρίς την πολυπλοκότητα της ρύθμισης των απαραίτητων παραμέτρων.

Πλέον μπορείς να εστιάσεις σε αυτό που μετρά πραγματικά και που κανενός είδους τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει: να αιχμαλωτίσεις συναισθήματα και αναμνήσεις που συνθέτουν υπέροχες εικόνες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ