Follow us

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Ένα ανατολίτικο twist σε μια αγαπημένη γεύση, από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι


Ένα ανατολίτικο twist σε μια αγαπημένη γεύση, από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Αυτή τη συνταγή τη δοκίμασα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών και ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι έπρεπε να μάθω να τη φτιάχνω. Κατόπιν ενός μικρού research έμαθα ότι πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη συνταγή της Ανατολής παραδοσιακή σε πολλές χώρες και μάλιστα έχει το όνομα “Baba Ghanouj”.

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan


Υλικά:



  • 2 μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (αν σου αρέσει)
  • Χυμό ενός λεμονιού - περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι και πιπέρι


Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Τις τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερές, περίπου 35-40 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με τα υπόλοιπα υλικά το
ψιλοκομμένο σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το αλάτι, και μια πρέζα πιπέρι. Κάνουμε ένα ομοιγενές μείγμα με ένα πιρούνι ή με έναν μπλέντερ, όπως έκανα εγώ.

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ