Follow us

Μετά την βάπτιση, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη γιορτάζει τα γενέθλια της μικρής Ιωάννας

Η Σάντυ Κουστοσταμάτη και τα πρώτα γενέθλια της μικρής! Plus: Ποια είναι τα 7 βήματα για την τεχνική τιμωρίας;

Μετά την βάπτιση, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη γιορτάζει τα γενέθλια της μικρής Ιωάννας

Λίγο μετά τη βάφτιση ήρθαν τα γενέθλια…

Μπορεί η βάφτιση να ήταν σχετικά λιτή και κλειστή, όμως στα γενέθλια έγινε χαμός!!

Το σπίτι γέμισε παιδάκια και φίλους… Παντού υπήρχαν μπαλόνια, αφίσες “Happy birthday”, cup cakes και παιχνίδια…

Μετά την βάπτιση, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη γιορτάζει τα γενέθλια της μικρής Ιωάννας

Η Ιωαννίτα ήταν σα να ήπιε Red Bull, τα παιδάκια έτρεχαν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (και εγώ μαζί) και ένα σκυλάκι χάθηκε (ευτυχώς εχθές βρέθηκε)…


Η τούρτα «Betty Boop baby” έκλεψε την παράσταση…

Μετά την βάπτιση, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη γιορτάζει τα γενέθλια της μικρής Ιωάννας - εικόνα 2

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, η μικρούλα μου της μοιάζει εκπληκτικά… Σγουρά μαλλάκια, τεράστια ματάκια και στρόγγυλο προσωπάκι…

Μετά την βάπτιση, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη γιορτάζει τα γενέθλια της μικρής Ιωάννας - εικόνα 3

Πόσο διαφορετικές είναι οι ανάγκες της τώρα που έγινε ενός από τότε που ήταν βρεφάκι… Πλέον θέλει συνέχεια παιχνιδάκια και έφτασε ο καιρός που πρέπει να της βάζω όρια.

Η πρώτη «τιμωρία» επιβλήθηκε προχθές, γιατί πήγαινε συνέχεια στην παπουτσοθήκη και έβγαζε έξω όλα τα παπούτσια. Αφού την προειδοποίησα μια φορά εκείνη συνέχισε να πετάει έξω τα παπούτσια παίρνοντας το πιο πονηρό της χαμόγελο, στο οποίο είναι πραγματικά απίστευτα δύσκολο να αντισταθείς και μάλλον η ίδια το γνωρίζει αυτό.

Ωστόσο ήξερα ότι αν υπέκυπτα (και της έκανα μια αγκαλίτσα για παράδειγμα ή χαμογελούσα) θα της έδινα διπλό μήνυμα, κάτι που μπερδεύει απίστευτα τα παιδιά και εμποδίζει την κατανόηση οποιουδήποτε κανόνα. Δηλαδή θα καταλάβαινε ότι από τη μία είναι κακό αυτό που κάνει και από την άλλη όταν κάνει κάτι κακό εγώ της κάνω κάτι καλό… Έτσι, αφού με πολλή κόπο κρατήθηκα να μην γελάσω, την έβαλα τελικά στη θέση άτακτων παιδιών.

Κατάλαβε αμέσως ότι την βάζω εκεί γιατί έκανε κάτι κακό, της είπα ότι είναι στη θέση αυτή γιατί πετούσε έξω τα παπούτσια. Μετά την τιμωρία δεν έχει πλησιάσει την παπουτσοθήκη ούτε στο ένα μέτρο.

Η τεχνική αυτή, λόγω του τόσο νεαρού της ηλικίας της δεν εφαρμόζεται πάντα με επιτυχία, ωστόσο, ο στόχος είναι να καταλάβει ότι όταν δεν ακούει στο «όχι» θα έχει κάποια συνέπεια. Ο κάθε γονιός ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσει την τεχνική στο παιδί του.

Εγώ θεώρησα ότι είναι έτοιμη γιατί καταλάβαινα ότι καταλαβαίνει πολύ καλά πότε κάνει κάτι που δεν πρέπει. Πολλοί γονείς με ρωτάνε «γιατί να μην του δώσω μια στο χέρι ή στον ποπό; Αυτό έκαναν και οι γονείς μας και δεν πάθαμε τίποτα». Πολύ απλά γιατί αν χτυπάμε το παιδί, του μαθαίνουμε να χτυπάει. Εμείς είμαστε το παράδειγμα για τα παιδιά μας και αυτό που κάνουμε το μιμούνται. Έτσι, πολύ εύκολα θα μιμείται και το ξύλο αλλά και την φωνή, αν εμείς του φωνάζουμε.

Η τεχνική τιμωρίας σε 7 βήματα... δοκίμασέ τα στη σελίδα ii


Πώς λειτουργεί η τεχνική;

Κάθε βήμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να τηρείται ευλαβικά.

1. Η προειδοποίηση

Η πεντάχρονη κόρη σας κλώτσησε τον τρίχρονο αδερφό της δυνατά στο πόδι. Το πρώτο βήμα είναι να την προειδοποιήσετε. Πηγαίνετε προς το μέρος της, κατεβαίνετε στο επίπεδό της και την κοιτάζετε στα μάτια. Έχετε φωνή σοβαρή και αυστηρή και πείτε της «Αυτή η συμπεριφορά δεν επιτρέπεται. Δεν πρέπει να κλωτσάς τον αδερφό σου. Πρέπει να είσαι ευγενική στους άλλους. Αν το ξανακάνεις, θα πας στη θέση άτακτων παιδιών». Δώστε της μια προειδοποίηση και μετά απομακρυνθείτε. Μην περιμένετε την αντίδρασή της.

2. Η θέση των άτακτων

Μετά από 1 λεπτό, η κόρη σας κλωτσάει ξανά τον αδερφό της. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την πηγαίνετε στη θέση των άτακτων παιδιών και την βάζετε να καθίσει. Η θέση αυτή είναι καλό να μην βρίσκεται σε κάποιο δωμάτιο, αλλά να είναι ένα σημείο ουδέτερο όπως πχ στο χωλ ή ένα σκαλί.

3. Η εξήγηση

Εξηγήστε της γιατί την βάλατε εκεί. Κατεβείτε στο επίπεδό της και πείτε της «Δεν πρέπει να κλωτσάς τον αδερφό σου και κανέναν άλλον. Δεν πρέπει να χτυπάμε κανέναν άνθρωπο. Αυτή είναι η συμπεριφορά δεν επιτρέπεται. Τώρα θα καθίσεις εδώ για 5 λεπτά να σκεφτείς τι έκανες». Τα λεπτά είναι ανάλογα με την ηλικία. Το παιδάκι δύο ετών θα καθίσει 2 λεπτά και το παιδάκι τριών 3 λεπτά.

4. Απομακρυνθείτε

Μην μπείτε σε συζήτηση μαζί της, ό,τι κι αν κάνει ή λέει. Αν σηκωθεί βάλτε την πίσω μέχρι να κάτσει. (μπορεί αυτό να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές)

5. Πηγαίνετε πίσω και εξηγήστε της

Πείτε της γιατί κάθισε εκεί.

6. Η συγνώμη

Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά πάτε στην κόρη σας και πείτε της «θέλω να μου πεις συγνώμη» όταν πει συγνώμη ρωτήστε την γιατί ζητάει συγνώμη (για να βεβαιωθείτε ότι κατάλαβε τι λάθος έκανε).

7. Λήξτε το

Μόλις πει συγνώμη πείτε της «σ’ευχαριστώ» χρησιμοποιώντας πιο ψηλό και γλυκό τόνο φωνής. Αγκαλιάστε την και φιλήστε την. Φωνάξτε την να κάνετε παρέα όπως πριν.


Τα όρια δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά και τα μαθαίνουν ποιο είναι το σωστό. Εσείς αποφασίζετε ποια συμπεριφορά είναι μη αποδεκτή και τι κανόνες χρειάζεστε σαν οικογένεια.

Εγώ μετά τον ένα χρόνο της μικρής αισθάνομαι σίγουρα περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν μητέρα
, ωστόσο, πολλά (πάρα πολλά) συνεχίζω να τα ψάχνω…

Το σίγουρο είναι ότι ξέρω πως δε θα σταματήσω να κάνω το καλύτερο για εκείνη όσα χρόνια κι αν περάσουν αφού πλέον μέσα μου χτυπάει και η δική της καρδούλα…

Της εύχομαι να έχει μια όμορφη ζωή… Να βρει όσο πιο νωρίς το τι την κάνει ευτυχισμένη, να μην ξεχνά ποτέ ότι πάντα θα έχει επιλογές, ότι όσο πιο θετικά σκέφτεται τόσο πιο πολλά καλά θα της συμβαίνουν, να θυμάται ότι ακόμη κι αν έπεσε μπορεί να ξανασηκωθεί και ότι οι γονείς της θα είναι εκεί για εκείνη για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Να είστε καλά!!
Σ.


Διάβασε επίσης από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη:

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη και η βάφτιση της μικρής...


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ