Μία ανοιξιάτικη μέρα στην πόλη: 4 μέρη για κάθε διάθεση

Πώς να απολαύσεις την άνοιξη στην Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Όσο βιαζόμαστε να φέρουμε το καλοκαίρι πριν την ώρα του, χάνουμε την ομορφιά της άνοιξης που είναι ακόμα εδώ. Τα λουλούδια που μοσχοβολούν, τις βόλτες κάτω από τον ήλιο (που δεν καίει υπερβολικά) και το ευχάριστο βραδινό αεράκι που σε προκαλεί να ρίξεις μία ζακέτα στους ώμους. Ο Μάιος, λοιπόν, είναι η κατάλληλη εποχή για να απολαύσεις για λίγο ακόμα την άνοιξη ακόμα και στην Αθήνα.

Πρωινό στο Ethos

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις μία ζεστή μέρα (χωρίς τύψεις κι ενοχές για τη διατροφή σου) είναι περνώντας μία βόλτα από το Ethos. Στο καινούργιο juice bar της πόλης, δεν θα βρεις μόνο χυμούς κρύας έκθλιψης, αλλά και acai bowl που εκτός από πολύ νόστιμο και θρεπτικό είναι και χορταστικό. Αν πάλι θέλεις κάτι επιπλέον, οι σφακιανές πίτες θα συνοδεύσουν ιδανικά το πρωινό σου. (Πετράκη 30)

Lunch break στο Warehouse CO2

Τόσο το διάλειμμα από τη δουλειά όσο και ένα επαγγελματικό ραντεβού μπορεί να γίνει ιδιαίτερο ευχάριστο όταν βρίσκεσαι σε ένα προσεγμένο περιβάλλον. Το νέο Warehouse CO2, που άνοιξε τις πόρτες του στα όρια Πλάκας και Συντάγματος, γίνεται η τέλεια στάση για τσιμπήσεις ελαφριά και να απολαύσεις ένα αφρώδες κρασί στα γρήγορα. (Υπερείδου 1)

Aperitivo με θέα στο Electra Metropolis

Λίγα λεπτά και μερικοί όροφοι σε χωρίζουν από την τέλεια θέα σε όλη την πόλη. Το roof garden του νεοσύστατου ξενοδοχείου Electra Metropolis αποτελεί το ιδανικό μέρος για να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να «χαθείς» στη μαγική θέα της πόλης, με συντροφιά ένα δροσιστικό Aperol Spritz. Μπορεί το aperitivo να είναι ιταλική συνήθεια αλλά ταιριάζει τέλεια στην ανοιξιάτικη Αθήνα. (Μητροπόλεως 15)

Light dinner στο Nolan

Όσο λιτό και ντιζαϊνάτο χρειάζεται είναι το εσωτερικό του Nolan, ώστε να μην κουράζει το μάτι αλλά να σε κεντρίζει με την πρώτη επίσκεψη. Με έναν περίεργο τρόπο το φαγητό ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία: ιδιαίτεροι συνδυασμοί που βγάζουν προς τα έξω ξεκάθαρες γεύσεις και μία comfort διάθεση. Ο chef Σωτήρης Κοντιζάς έχει ακολουθήσεις ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις σε υλικά που είσαι εξοικειωμένη, συνδυάζοντάς τα με άλλα που πιθανότατα να μην αναγνωρίζεις. Ό,τι κι αν επιλέξεις πάντως, η εμπειρία σου στο Nolan μόνο ξεχωριστή μπορεί να είναι. (Βουλής 31)