Μύδια αχνιστά με φινόκιο και πιπεριά τσίλι

Από τον Γιάννη Λουκάκο<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Από τον Γιάννη Λουκάκο


Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Xρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4 άτομα


Yλικά

1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
40 γρ. κρασί λευκό
60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
120 γρ. τομάτα κονκασέ
10 γρ. χυμό λεμόνι
8 γρ. ξύσμα λεμόνι
5 γρ. πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές φέτες
10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
• αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τα δύο είδη κρεμμυδιού, το πράσο και το φινόκιο. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.


Tips: Τα μύδια πρέπει πάντοτε να καθαρίζονται σχολαστικά με βουρτσάκι και να αφαιρείται το «μουστάκι» τους.