Mojito με ανάνα και μέντα

Δώσε ένα εξωτικό twist στο κλασικό cocktail

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Το cocktail που θα έχουμε πάντα συνδεδεμένο με καλοκαιρινές διακοπές και ηλιοβασίλεμα στο νησί, δεν είναι άλλο από το Mojito. Η εκδοχή με ανανά και μέντα δίνει ένα αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα με τη φρεσκάδα. Έχουμε τη συνταγή για να δώσεις ένα εξωτικό twist στο κλασικό αυτό cocktail.

Υλικά (8 μερίδες)

Για τον πουρέ ανανά – μέντα

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου

1 1/2 φλιτζάνια ανανά σε κομμάτια σε χυμό Del Monte

Για το υπόλοιπο μείγμα

1 1/2 φλιτζάνια ανανά σε κομμάτια σε χυμό Del Monte

4 lime κομμένα σε φέτες

1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου

2 φλιτζάνια ρούμι

Σόδα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Για τον πουρέ

Σε ένα τηγάνι λιώνεις τη ζάχαρη με μία κούπα νερό σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρεις από το μάτι, προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύεις και αφήνεις να κρυώσει το σιρόπι.

Πολτοποιείς τον ανανά στο μπλέντερ και σουρώνεις το σιρόπι. Ανακατεύεις καλά, τοποθετείς το μείγμα σε βάζο και το αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει.

Για κάθε cocktail, τοποθετείς σε ένα σέικερ 2 κομμάτια ανανά, 3 φέτες lime και 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μέντας και ανακατεύεις, συνθλίβοντάς τα ελαφρά.

Πρόσθεσε 60 γρ. ρούμι και 50 γρ. πουρέ ανανά στο σέικερ, γέμισε με πάγο και ανακίνησε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα.

Ρίξε το ποτό σε ψηλό ποτήρι, γέμισε το υπόλοιπο με σόδα και σέρβιρε με μία φέτα lime και καλαμάκι.

Tip: Ο πουρές ανανά – μέντα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τρεις ημέρες.

Pineapple Cosmopolitans: Το αγαπημένο cocktail της Carrie Bradshaw … με ανανά