Συνταγή για μπουγάτσα στιγμής από την Ελένη Ψυχούλη | Έτοιμη σε 20 λεπτά

Μια γλυκιά συνταγή για γρήγορη μπουγάτσα στο σπίτι που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Το ιδανικό γλυκό για το κυριακάτικο brunch ή μια απροειδοποίητη επίσκεψη φίλων στο σπίτι. Δες τη συνταγή γι αγρήγορη μπουγάτσα από την Ελένη Ψυχούλη.

Υλικά

4 φύλλα κρούστας

4 κ.σ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

3 αβγά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 ποτήρι γάλα

1 βανίλια

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο. Τα πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού. Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα. Και τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά όλα μαζί τα υλικά της κρέμας.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει.

Με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζουμε το γλυκό με την άχνη και την κανέλα ανάμεικτα. Προσοχή: αυτή η μπουγάτσα τρώγεται αυστηρά ζεστή, μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα, χάνει τη χάρη της.