
Μια συνταγή ιδανική για να δώσεις μια δροσερή, ελαφριά νότα από lime στην πλούσια, σοκολατένια υφή της μους
Δες περισσότερες συνταγές στο coolartisan.net και στο facebook.com/cool artisan
- 330 γρ Μαύρη Σοκόλατα
- 100 γρ βούτυρο
- 6 αυγά
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 λάιμ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να χλιάνει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το ξύσμα και προσθέτουμε αργά τη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και με μια σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις ανακατεύουμε προσεχτικά προσθέτοντας σταδιακά τη μαρέγκα μέχρι να ανακατευτεί εντελώς. Μεταφέρουμε τη μους σε γυάλινα ποτήρια, σκεπάνουμε με μια μεβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Δες περισσότερες συνταγές στο facebook.com/cool artisan
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr