Follow us

My Zacapa Time | Η σημασία του χρόνου στην καθημερινότητά μας

6 δημοσιογράφοι διηγούνται πως αφιερώνουν ουσιαστικά τον χρόνο τους σε αυτά που αγαπούν

zacapa-photomain

Για τη φυσική ο χρόνος είναι διάσταση που επιτρέπει σε δύο ταυτόσημα γεγονότα που συμβαίνουν στο ίδιο σημείο στο χώρο, να διακρίνονται μεταξύ τους. Για την ανθρώπινη συνείδηση, ο χρόνος είναι κάτι που ακόμα προσπαθούμε να καθορίσουμε και πού προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Συχνά, ευχόμαστε να μπορούσαμε να παγώσουμε τον χρόνο – πράγμα αδύνατον βέβαια. Μπορούμε όμως να τον επιβραδύνουμε, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουμε και τον διαχειριζόμαστε, δημιουργώντας περισσότερες προσωπικές στιγμές με αξία. Και τότε, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο The Art of Slow, μια φιλοσοφία που υπηρετεί πιστά το Zacapa Solera 23, ένα ρούμι που ωριμάζει στα βουνά της Γουατεμάλα, και που μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε το χρόνο που εμείς οι ίδιοι έχουμε ανάγκη και να τον εκμεταλλευτούμε με τον τρόπο που αγαπάμε περισσότερο.

Για τη σημασία του δικού τους χρόνου “MY ZACAPA TIME”, γράφουν 6 δημοσιογράφοι:

Νίκος Κοντόπουλος - Εκδότης Tasty Guide

Στο τέλος της ημέρας , όταν πια έχει περάσει από πάνω μου ολόκληρη η ένταση της καθημερινότητας, όταν φρικτές -συνήθως αγγλικές- λέξεις όπως deadlines, meetings κλπ. παύουν πλέον να έχουν οποιαδήποτε σημασία, τότε είναι που σημασία έχει ο προσωπικός χρόνος. Ο δικός μας χρόνος, το νέο “ό,τι πολυτιμότερο” έχουμε όλοι μας. Αυτός είναι ο χρόνος που και το ρούμι Zacapa Solera 23 μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να επικεντρωθούμε.

Είχα την τύχη να μάθω την ιστορία του πριν το δοκιμάσω. Άνθρωποι που ήξεραν τα πάντα για το συγκεκριμένο ρούμι, μου μίλησαν με ιδιαίτερο πάθος για αποστακτήρια που βρίσκονται στις πράσινες πλαγιές των βουνών της Γουατεμάλα -σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 2.300 μέτρα- για ειδικές διαδικασίες απόσταξης και παλαίωσης, εικόνες που με γοήτευσαν αμέσως. Ρώτησα και έμαθα κι άλλα: Για το όνομα του, που το πήρε το 1976 από την πόλη Zacapa, για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της και γι’ αυτό το ψάθινο δαχτυλίδι που κάθε φιάλη έχει στη βάση της. Δεν είναι τυχαίο, όχι. Είναι χειροποίητο και βρίσκεται εκεί γιατί εκφράζει μια παράδοση 3.000 ετών των Μάγιας που συμβολίζει την ενότητα του ουρανού και της γης.

Αυτό που έρχεται στο νου μου όταν σκέφτομαι “προσωπικός χρόνος”, είναι σίγουρα στιγμές με πολύ καλούς φίλους -ή σε ορισμένες περιπτώσεις και με κανέναν- στιγμές που έχω ξεχάσει πού βρίσκεται το κινητό μου και δεν έχω πραγματικά ιδέα με ποιόν και για ποιο λόγο είναι το πρώτο ραντεβού της επόμενης ημέρας. Στιγμές που αποκαλώ “my time”. Και μάλιστα, για να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται, “my Zacapa time”.

Κωνσταντίνος Αντωνάτος - Chief Editor yupiii.gr

Πόσο προσωπικό χρόνο έχεις μέσα σε ένα απαιτητικό εικοσιτετράωρο; Όταν οι υποχρεώσεις δε σταματούν σχεδόν ποτέ, αναζητάς ακόμα και την πιο μικρή ευκαιρία για χαλάρωση.

Είναι τα λεπτά που κάνεις daydreaming, μετά από ένα σημαντικό τηλεφώνημα που σηματοδοτεί την αρχή ενός καινούργιου project ή την επίτευξη του στόχου για τον οποίο έτρεξες, τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτός ο χρόνος είναι ο ορισμός του Art of Slow. H υπέρτατη πολυτέλεια της καθημερινότητάς σου και θες να κυλήσει αργά, ανήκει μόνο σε εσένα. Και αυτόν τον προσωπικό σου χωροχρόνο, θες να τον συντροφεύει κάτι πολύ αγαπημένο, όπως το Zacapa Solera. Άλλωστε η τέχνη του Art of Slow υπάρχει στο DNA του Zacapa Solera και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την παραγωγή του.

Αφροδίτη Γκόγκογλου - Web Content Manager madamefigaro.gr

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις, που μου κάνει κόσμος για τη δουλειά μου, είναι το “Τι είναι web content manager;” και, η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές είναι δύσκολο και για μένα να δώσω ένα ακριβές job description. Αρχίζω πάντα από τα εύκολα. Αρχισυνταξία, τσεκ. Η συνέχεια, όμως, είναι αυτή που πάντα δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Τρέχω σε events, γυρίσματα και φωτογραφήσεις, διορθώνω τα κείμενα που πρέπει να ανέβουν στο site, ψάχνω να βρω τι άλλο θα γραφτεί, αποφασίζω την ύλη που θα μοιραστεί το madamefigaro.gr από το περιοδικό, έχω να κάνω meetings με συντάκτες, εμπορικό και πελάτες- και η to- do λίστα μου, καθημερινά, δεν έχει τέλος. Η κολλητή μου, πριν λίγους μήνες, το είπε ιδανικά- “Είσαι ο Chandler με τη δουλειά της Rachel”.

Ναι, μπορεί το job description να μην είναι πολύ σαφές, όμως αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι δεν θα μπορούσα να ασχολούμαι με κάτι άλλο. Και αν η δουλειά μου (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις ώρες που βρίσκομαι στο γραφείο) απορροφά ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου, η αλήθεια είναι ότι, τις στιγμές που βρίσκομαι πίσω στο σπίτι μου, επιζητώ να ξεφύγω από το τρέξιμο και την τρέλα, και να απολαύσω τον ελεύθερο χρόνο μου σε άλλους ρυθμούς.

Τα βράδια, αφού έχω κλείσει την πόρτα πίσω μου, επιθυμώ να χαλαρώσω, να βάλω την αγαπημένη μου μουσική, να διαβάσω ένα βιβλίο, να ασχοληθώ με τον γάτο μου, να βγω στο μπαλκόνι και να χαζέψω τα φώτα της πόλης. Και όλα αυτά, με την σωστή παρέα και ένα καλό ποτό, γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά.

Και όταν λέω “καλό ποτό”, φυσικά αναφέρομαι στο αγαπημένο μου Zacapa Solera 23. Κάπως έτσι, οι πραγματικά ήρεμες στιγμές της καθημερινότητάς μου, οι ώρες που τα ξεχνάω όλα και χαλαρώνω, συνοδεύονται πάντα από ένα ποτήρι Zacapa Solera 23, και την απόλαυση του Art of Slow, αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό μου.

Γεωργία Παρασκευούδη - Editor madamefigaro.gr

Καθημερινά, ως web editor του madamefigaro.gr ασχολούμαι με πολύ ενδιαφέροντα και δημιουργικά θέματα. Και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκομαι συνεχώς σε εγρήγορση, να αναζητάω νέες τάσεις, να παρακολουθώ την επικαιρότητα και να προλαβαίνω καθημερινές υποχρεώσεις και deadlines στην ώρα τους. Έχοντας συνδέσει σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά με την καθημερινότητά μου φροντίζω πάντα να φτιάχνω τις δικές μου στιγμές, οι οποίες στηρίζονται στη φιλοσοφία του Art of Slow. Να απολαμβάνω δηλαδή την κάθε στιγμή όπως πρέπει.

Ο χρόνος που θέλει ένα καλό βιβλίο για να διαβαστεί, μία βόλτα στο αγαπημένο μου σημείο ώστε να απολαύσω από ψηλά τη θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού, η αναζήτηση του τέλειου brunch, η οργάνωση του επόμενου ταξιδιού μου και ένα καλό ποτό παρέα με φίλους είναι κάποιες από τις στιγμές που μετράνε για μένα και που με κάνουν να ξεφεύγω από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Αυτό ακριβώς ένιωσα όταν δοκίμασα για πρώτη φορά ένα από τα πιο premium spirits στον κόσμο, το Zacapa Solera 23. Αυτό το εκλεκτό ρούμι, το οποίο παρασκευάζεται από την ταλαντούχα Master Blender, Lorena Vasquez και ωριμάζει στην Γουατεμάλα σε αυτό που το αποκαλούν “το σπίτι πάνω από τα σύννεφα” στα 2.300 μέτρα.

Πίνοντας ένα ποτήρι Zacapa Solera 23 κάνεις αρκετές σκέψεις και αναρωτιέσαι πως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις κάθε στιγμή, να υιοθετήσεις μία στάση ζωής που βασίζεται στην υπομονή και να χαρείς τις πολύτιμες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπάμπης Δούκας - Editor askmen.gr, Esquire

Λίγα πράγματα με ηρεμούν πραγματικά, την ίδια στιγμή που τα απολαμβάνω. Το φαγητό και ένα εξαιρετικό ποτό ανήκουν σίγουρα στην εν λόγω κατηγορία. Όπως συμβαίνει και με το φαγητό, έτσι και το ποτό -και την κουλτούρα αυτού- είναι καλύτερο όταν το μοιράζεσαι με άλλους και δημιουργείς μαζί τους στιγμές, είτε γύρω από ένα τραπέζι είτε σε ένα μπαρ.

Πέρα όμως από την κοινωνική αναγκαιότητα, υπάρχει και η ανάγκη του να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου, συντροφιά με ένα ποιοτικό ποτό. Μία ανάπαυλα στην έρημο των ασταμάτητων ρυθμών της καθημερινότητας. Κάθεσαι στο μπαρ, κλείνεις το κινητό, ηρεμείς, χαζεύεις γύρω σου. Χαίρομαι πάντοτε να συναντώ φίλους σε αγαπημένα μέρη, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγω -ή έχω ανάγκη- να βρεθώ σε αυτά και εντελώς μόνος. Μετά από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο ή έπειτα από μία σημαντική στιγμή. Εκτός των άλλων, είναι και μία από τι συνήθειες που ενεργοποιούν τα αισθητήρια σου σχετικά με τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Όταν πηγαίνεις μόνος σου στο μπαρ το κάνεις για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Για να σκεφτείς για να χαλαρώσεις, για να απολαύσεις το ποτό σου. Χωρίς να χρειάζεται να βλέπεις το ρολόι και αν αγχώνεσαι για το χρόνο. Ή για το οτιδήποτε. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική σημασία του The Art of Slow. Η αναφορά στην τελευταία φράση μόνο τυχαία δεν γίνεται καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το ποτό της επιλογής μου είναι το ρούμι Zacapa Solera 23.

Κάθε γουλιά αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα, ακριβώς όπως κάνεις και εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου, όταν βρίσκεσαι κάπου μόνος. To ίδιο ακριβώς κάνω κι εγώ, απολαμβάνοντας κάθε γουλιά, συνήθως πλαισιώνοντάς το με έναν και μόνο πάγο.

Ιωάννα Ζάγκα, Αρχισυντάκτρια Ειδικών Εκδόσεων, Αττικές Εκδόσεις

Ο ελεύθερος χρόνος είναι η υπέρτατη πολυτέλεια της εποχής. Αυτόν ακριβώς έχω αρχίσει να επιδιώκω κάθε μέρα. Χρόνο, ποιοτικό που θα κάνει εμένα και τη ζωή μου πιο πλούσια. Στιγμές, λεπτά, ώρες που μετράνε και που ισοδυναμούν με σημαντική συμβολή στην ηρεμία της ψυχής μου. The art of slow με άλλα λόγια, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Τι μπορεί να κάνει εφικτή αυτή την τέχνη; Με μικρά βήματα προσπαθώ να πετύχω να την βάλω στη ζωή μου. Ο προγραμματισμός του νου, το mindset και η συνειδητοποίηση αυτών που χρειάζομαι είναι σίγουρα μια καλή αρχή. Προσπαθώ να ενσωματώνω μια νησίδα ευτυχίας κάθε μέρα, να δημιουργώ στιγμές προσωπικής χαράς μέσα στο 24ωρό μου. Είναι σημαντικό να απολαμβάνω συνειδητά το χρόνο που αφιερώνω για εμένα.

Μπορεί να είναι τα λίγα λεπτά που κάνω daydreaming όταν είναι ήσυχο το σπίτι νωρίς το πρωί, το καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής, μια μικρή ιεροτελεστία ομορφιάς ή η χαλάρωση στον καναπέ του σπιτιού μου με ένα αγαπημένο ποτό στο χέρι, όπως το Zacapa Solera. Βραδιές έξω με τους φίλους και το σύζυγό μου, μια καλή συζήτηση με το γιο μου, ένα αγχολυτικό απόγευμα για ποτό με τις φίλες μου. Μια επίσκεψη σε μια έκθεση τέχνης, ένα καλό θεατρικό. Τα ταξίδια, από την ονειροπόληση μέχρι την πραγματοποίηση. Η επαφή με τη θάλασσα που μου είναι απαραίτητη.

Θετική σκέψη και διάθεση μαζί με τα μυστικά του Art of Slow που υπάρχει στο DNA του Zacapa Solera 23 και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την παραγωγή του, είναι αναμφισβήτητα κάποιες πολυτέλειες που θέλω να απολαμβάνω στην καθημερινότητά μου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ