Follow us

Νice & Easy Bio Resto

Η νέα άφιξη στο καλό λιβάδι της Μυκόνου

Νice & Easy Bio Resto


Η νέα άφιξη στο καλό λιβάδι της Μυκόνου

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ:
Μάνατζερ στα γνωστότερα εστιατόρια του Χόλιγουντ, για 25 χρόνια, ο Δηµήτρης Χριστοφορίδης κράτησε στην καρδιά του την αγάπη για τη λάµψη των σταρ, αυτή που αποτυπώνει τώρα σε κυανόλευκο φόντο στους τοίχους του µυκονιάτικου Nice & Easy, στο Καλό Λιβάδι. Κι ενώ νοµίζεις ότι στο διπλανό τραπέζι τρώει ο Φράνκι µε τη Μέριλιν, αυτό που τελικά υπερισχύει στο πιάτο είναι η bio µανία του Δηµήτρη για την υγιεινή διατροφή.


Ο ΣΕΦ: Ο Χρήστος Αθανασιάδης µπλέκει το black angus µε τη λούζα της Μυκόνου, τη γραβιέρα της Νάξου, τις συριανές ντοµάτες και τον φρέσκο αχινό, θυµάται όλες τις συνταγές της παράδοσης και ψήνει στον ξυλόφουρνο, παντρεύει τη σπιρουλίνα µε την ενέργεια του πράσινου τσαγιού, των γκότζι µπέρις και του πρόβειου γιαουρτιού, δεν αποκλείει καθόλου το ολόφρεσκο σούσι, αλλά ούτε και το βιολογικό κατσικάκι της Νάξου ή τα βουβάλια Κερκίνης, δικής τους εκτροφής. Το µενού του είναι µια γκουρµέ βόλτα στην Ελλάδα, κι γι’ αυτό δεν είναι τυχαία και η επιτυχία του εστιατορίου Nice & Easy στο Κολωνάκι (Οµήρου 60, τηλ. 210 3617201).

Νice & Easy Bio Resto

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ: Όταν το beach menu σερβίρει κατευθείαν στην ξαπλώστρα σου ενεργειακά φρουτοποτά και µπάρες, σούσι και καλαµάκια από angus beef, ό,τι χρειάζεται η καλοκαιρινή δίαιτα!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ: Την ανοιχτή πίτα µε αλεύρι ζέας, λούζα, γραβιέρα Νάξου και ρόκα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, τον καγιανά µε βιολογικά αβγά και σύγκλινο Μάνης, τη σαλάτα καρπούζι µε ψητά ροδάκινα, βιολογική φέτα και ρόκα, τη γιουβετσάδα µε γαρίδες και κρόκο Κοζάνης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ: Ύστερα από µια µακρόχρονη έρευνα σε όλη την Ελλάδα, το Nice & Easy έχει καταφέρει να µας προσφέρει ό,τι πιο αγνό και πιο νόστιµο, σε τιµές που δεν έχουν καµιά σχέση µε όσα ξέραµε για τη Μύκονο.
Nice & Easy: Καλό Λιβάδι, Μύκονος, τηλ. 22890 72315.


ΧΤΑΠΟΔΙ
με σόγια και μέλι σε πράσινη φάβα με μαστίχα

Νice & Easy Bio Resto - εικόνα 2

Υλικά για 3 ατοµα
u 1 κιλό χταπόδι φρέσκο u 100 ml σόγια sauce u 100 γρ. µέλι θυµαρίσιο
u 200 γρ. πράσινη φάβα u 100 γρ. ελαιόλαδο u χυµός ενός λεµονιού
u 4-5 σταγόνες έλαιο µαστίχας u 2-3 φύλλα δάφνης u 1 κρεµµύδι ξερό
u αλάτι u πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουµε το χταπόδι κοµµένο σε πλοκάµια σε λίγο νερό µε δάφνη και κρεµµύδι, µέχρι να µελώσει. Κατόπιν το γλασάρουµε µε το µέλι και τη σόγια για να δέσει.Ταυτόχρονα βράζουµε τη φάβα µε τη δάφνη και όσο νερό χρειαστεί, µέχρι να λιώσει, και την περνάµε στο µπλέντερ προσθέτοντας το χυµό λεµονιού και το αλατοπίπερο. Το σερβίρουµε ζεστό.

Φωτογραφίες: Βιβή Χανιώτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ