Νηστίσιμο, υγρό κέικ με χάλβα και πορτοκάλι

Απο το coolartisan.net

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
400 γρ. χαλβά βανίλια (1 συσκευασία)

Εκτέλεση

Χτυπάμετο λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χαλβά, αφού πρώτα τον κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 για περίπου 1 ώρα.