Follow us

Ο πουρές του Joël Robuchon

Η συνταγή για τον κορυφαίο πουρέ πατάτας που φτιάχτηκε ποτέ, από τον θρυλικό Γάλλο σεφ.

303933ca384b4f31be2f4d9474c50025

Υλικά

1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte

250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους

250 ml γάλα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 25'.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, πριν τις ξεφλουδίσουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο νερό στον πάτο.

Προσθέτουμε αργά το γάλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ, ελαφρώς και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ώστε να φύγει η υγρασία.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τους κύβους βουτύρου, ανακατεύοντας.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Πηγή | tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ