Follow us

O Γιάννης Μανίκης, executive chef του εστιατορίου Galaxy του Hilton, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας του

Εξασφαλίσαμε 3 συνταγές πολλών αστέρων!

manikis_hilton


Εξασφαλίσαμε 3 συνταγές πολλών αστέρων για να φέρεις το gourmet στην κουζίνα σου


To εστιατόριο Galaxy στο Hilton αποτελεί μια σταθερή αξία στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας! Με θέα σε όλη την πόλη από το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι τον Υμηττό ακόμη και την παραλία του Πειραιά, το Galaxy είναι το πλέον ιδανικό σημείο για να ταξιδέψεις μακριά από τη φασαρία της πόλης ενώ βρίσκεσαι στο κέντρο της. Ο βραβευμένος executive chef Γιάννης Μανίκης παραδίδει μαθήματα haute cuisine αποκαλύπτωντας τις συνταγές από τα τρία πιο αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου.

Σπαγγετίνι με καβούρι Αλάσκας, τοματίνια τσέρυ γαρίδα jumbo και χαβιάρι beluga
O Γιάννης Μανίκης, executive chef του εστιατορίου Galaxy του Hilton, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας του



Υλικά για 4 άτομα


250 γρ. σπαγγετίνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
40 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
120 γρ παστεριωμένο καβούρι Αλάσκας
25ml λευκό κρασί
50 ml ζωμός ψαριού
100γρ τοματίνια τσέρυ κομμένα στην μέση
15 γρ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 γαρίδα Νο 2-4
5 γρ χαβιάρι Beluga
Λίγα φύλλα νεροκάρδαμο
5 γρ αλάτι
5 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι να βράσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα κρατάμε στην άκρη εως ώτου ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τοματίνια. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά και καρυκεύουμε κατά προτίμιση. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα ζυμαρικά , τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το καβούρι Αλάσκας και ανακατεύουμε. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει και ρίνουμε την γαρίδα να σωταριστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με το χαβιάρι,το νεροκάρδαμο και την γαρίδα.

TIPS

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να βρούμε καβούρι Αλάσκας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά σουρίμι (υποκατάστατο καβουριού), γαρίδες ή διάφορα άλλα θαλασσινά της αρεσκείας μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr