Follow us

Όλα όσα μάθαμε από την εμπειρία μας στην Spetses Classic Yacht Regatta 2016

Ένα υπερθέαμα στη μέση της θάλασσας, μια συνέντευξη με ιστοπλόους και πολλά beauty μαθήματα

δεφ

Ως beauty editor ξέρω πολύ καλά τι θα πει προστατεύομαι από τον ήλιο καθώς γνωρίζω, επίσης, πολύ καλά, τις επιπτώσεις που έχει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα, είτε μακροπρόθεσμα είτε βραχυπρόθεσμα.

Τόσο στην δική μου ρουτίνα, λοιπόν, όσο και των γύρω μου, τους οποίους φροντίζω να ενημερώνω αλλά και να προστατεύω, το αντηλιακό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοπές αλλά και την καθημερινότητά. Ωστόσο, μιλάω εκ του ασφαλούς, καθώς βρίσκομαι σε ένα γραφείο κάνοντας την δουλειά μου καθισμένη μπροστά από τον υπολογιστή! Οφείλω, λοιπόν, να ομολογήσω, ότι πάντα αναρωτιόμουν: Πώς μεθοδεύουν άραγε την αντηλιακή τους προστασία άνθρωποι που πρέπει να βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι στον ήλιο, είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω ευχαρίστησης; Άραγε γνωρίζουν για τις συνέπειες του ήλιου στο δέρμα; Προστατεύονται κατάλληλα συνδυάζοντας αρμονικά τις ευχάριστες στιγμές με την σωστή προστασία;

Αυτές τις ερωτήσεις είχα την ευκαιρία να κάνω και εγώ η ίδια σε δυο ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τις ακτίνες του ήλιου το λιγότερο 6 ώρες την ημέρα. Γιατί; Γιατί εξασκούν το πάθος τους, την ιστιοπλοΐα, η οποία ωστόσο απαιτεί να είσαι εκτεθειμένος στον ήλιο πολλές ώρες της ημέρας.

Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω για μια εμπειρία ζωής που βίωσα πριν λίγες ημέρες, εξηγώντας για ποιο λόγο έκανα αυτό τον πρόλογο.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο που πέρασε ταξίδεψα με την La Roche-Posay έως τις Σπέτσες για να παρακολουθήσω για πρώτη φορά την Spetses Classic Yacht Regatta, έναν επιτυχημένο θεσμό που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά με πρωταγωνιστές κλασικά ιστιοπλοικά, σπάνια σκαριά και παραδοσιακά σκάφη. Το αγαπημένο beauty brand La Roche-Posay υποστήριξε τον αγώνα για να προστατεύσει τους ιστιοπλόους από τον ήλιο αλλά και εμένα, που βρέθηκα δίπλα τους ως υποστηρικτής αλλά και παρατηρητής.

Το αποτέλεσμα; Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα υπερθέαμα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια μου στη μέση της θάλασσας, ένα γεγονός που δε θα ξεχάσω.

Τι έκανε το ταξίδι μου τόσο ξεχωριστό, που αξίζει να αναφέρω;

Για αρχή, με την ιδιότητά μου ως δημοσιογράγος, είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε απόσταση αναπνοής από αυτά τα τόσο εντυπωσιακά σκάφη, όχι μόνο όσο ήταν αραγμένα, αλλά και όσο τα ίδια βρίσκονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όλα όσα μάθαμε από την εμπειρία μας στην Spetses Classic Yacht Regatta 2016

20160701_123102

20160701_123128

20160701_123857

Με συνεχή ενημέρωση, χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έκαναν την διαφορά, απόλαυσα μια ευχάριστη βόλτα γύρω από το νησί των Σπετσών παρατηρώντας τον αγώνα, την προσπάθεια και την αγωνία των ιστιοπλόων, έχοντας μαζί μου την απαραίτητη αντηλιακή προστασία της La Roche-Posay, η οποία βρισκόταν παράλληλα στο πλευρό των ιστοπλόων, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

20160701_124249

20160701_125941

20160701_130347

Έπειτα, μέσα από αυτή την εμπειρία, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που αγαπούν τόσο αυτό το ξεχωριστό άθλημα, την ιστιοπλοΐα, έχουν αδυναμία στη θάλασσα αλλά και πείσμα για ανάδειξη, βελτίωση και κατάκτηση ενός στόχου. Αυτό μου έδωσε το κίνητρο να προσπαθήσω κι εγώ η ίδια για την επίτευξη των δικών μου στόχων μέσα από διαρκή προσπάθεια και κόπο.

Στη συνέχεια, έμαθα τελικά (και να μου λύθηκαν όλες οι απορίες) πώς μπορείς να πετύχεις την μέγιστη αντηλιακή προστασία, ακόμα και σε τόσο αντίξοες συνθήκες, με τη σημαντική αρωγή της La Roche-Posay και του ANTHELIOS XL ULTRA-LIGHT FLUID SPF 50+, του ιδανικού προϊόντος για τους ιστιοπλόους – και όχι μόνο, να συμπληρώσω (διάβασε εδώ τα χαρακτηριστικά του προϊόντος).

20160703_145725

Το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, και λίγο πριν τον αγώνα, κατάφερα να συνομιλήσω με τους Χρύσα Χαλικιοπούλου και Σπύρο Ντάικο, ιστιοπλόους του σκάφους «Στρατής», οι οποίοι, με χαρά και προθυμία απάντησαν στις ερωτήσεις μου σχετικά με το πώς οι ίδιοι εφαρμόζουν την αντηλιακή τους προστασία και ποιες είναι οι δικές τους συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα.

Χρύσα Χαλικιοπούλου:

-Αγαπητή Χρύσα, πόσα χρόνια κάνεις ιστιοπλοΐα;

Η ιστιοπλοΐα είναι το χόμπι μου. Ξεκίνησα το 2011, όταν πήρα το δίπλωμα και έως σήμερα συμμετέχω είτε σε αγώνες είτε απλά απολαμβάνω το σπορ με τους φίλους μου.

-Ποια είναι η δική σου αντιμετώπιση απέναντι στον ήλιο;

Χρησιμοποιώ πάντα αντηλικακό, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την απόκτηση νέων σημαδιών, αποτέλεσμα του ηλίου, ενώ δεν ξεχνάω να ελέγχω πάντα προληπτικά τις ελιές μου.

-Γυναίκα είσαι, φαντάζομαι είσαι πλήρως ενημερωμένη απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Ναι, γνωρίζω καλά ότι η ηλιακή ακτινοβολία έχει βλαβερές συνέπειες στο δέρμα μας και πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να προστατευόμαστε με τον πλέον σωστό τρόπο και με τα κατάλληλα προϊόντα, που καλύπτουν ποικίλες ανάγκες, με σκοπό να μην έρθουμε ποτέ αντιμέτωποι με κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια.

-Έχουν όμως οι άνθρωποι την σωστή γνώση για τον ήλιο και τις συνέπειες του;

Οι άνθρωποι που είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον ήλιο, πιστεύω πώς ναι, έχουν συναίσθηση και προστατεύονται. Αυτό που, ωστόσο, έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να έχουμε κατά νου ότι δεν πρέπει η εφαρμογή του αντηλιακού να γίνεται μόνο όταν βάζουμε το μαγιό μας, αλλά και στην πόλη, στην βόλτα, στην καθημερινότητα και κάθε φορά που ξέρουμε ότι θα μας δει ο ήλιος.

Σπύρος Ντάικος:

-Τι είναι για σένα η ιστιοπλοΐα;

Κάνω πολλά χρόνια ιστιοπλοΐα, από παιδί, καθώς δεν είναι μόνο ένα άθλημα με αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είναι και διακοπές, διασκέδαση και καλοπέραση

-Δεδομένου του ότι γνωρίζουμε ότι οι άντρες δεν έχουν καλή σχέση με το αντηλιακό, εσύ τι έχεις να πεις γι' αυτό;

Δυστυχώς, παραδέχομαι ότι δεν είχα ούτε εγώ καλή σχέση με την αντηλιακή προστασία με αποτέλεσμα τις πρώτες φορές, που ήμουν διαρκώς κάτω από τον ήλιο, να καίγομαι με άσχημο τρόπο. Έτσι, συνειδητοποίησα ότι το αντηλιακό πρέπει να βρίσκεται πάντα στην τσέπη μου. Δοκιμάζοντας πολλά προϊόντα, κατέληξα σε μερικά χαρακτηριστικά που θέλω να έχει το αντηλιακό μου, όπως να είναι αδιάβροχο, να μην αφήνει σημάδια, να είναι σε πρακτική συσκευασία και φυσικά να με καλύπτει πλήρως, προστατεύοντας το δέρμα μου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

-Χρησιμοποιείς αντηλιακό και στην καθημερινότητά σου;

Πλέον το αντηλιακό είναι μια βασική κίνηση που κάνω κάθε ημέρα, καθώς οδηγάω και μηχανή και όπως αντιλαμβάνεσαι είμαι και εκεί εκτεθειμένος.

-Συμβουλεύεις τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο πράγμα;

Ναι, το συστήνω και συμβουλεύω συχνά τους φίλους μου να προσέχουν, γιατί εγώ έπαθα και έμαθα!

Τέλος, επανερχόμενη στο τι έκανε αυτό το ταξίδι το ξεχωριστό, είναι οι ευχάριστες στιγμές που είχα την ευκαιρία να απολαύσω μεταξύ άλλων, η γνωριμία με νέους ανθρώπους και φυσικά η γνώση ότι κάθε ώρα και στιγμή ήμουν προστατευμένη, παρά τις αρκετές ώρες που είχα αφεθεί στο άγγιγμα του ήλιου.

20160701_171551

20160702_204653
Με τον Πέτρο Ντόκο από το provocateur.gr

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς; Αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές με την πολύτιμη στήριξη της La Roche-Posay με σκοπό να σώσουμε το δέρμα μας και το δέρμα των αγαπημένων μας:

1. Προστάτεψε το δέρμα σου το από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας καθημερινά Anthelios, καθώς προσφέρει βέλτιστη προστασία από τη UVA/UVB/IR ακτινοβολία.

2. Παρατήρησε προσεκτικά τις ελιές σου και τις ελιές των αγαπημένων σου. Αναζήτησε τη μέθοδο ABCDE στο www.saveyourskin.gr για να εντοπίσεις τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή.

3. Υιοθέτησε τη σωστή συμπεριφορά κάτω από τον ήλιο.

20160703_180549

Η τελετή λήξης του Spetses Classic Yacht Regatta 2016

20160703_175335

Σπέτσες, σας χαιρετώ και ανανεώνω το ραντεβού μας μέχρι του χρόνου και την επόμενη Spetses Classic Yacht Regatta!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ