Όλες οι ελληνικές συνταγές συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο

Το My Greek Taverna της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη είναι το βιβλίο που χρειάζεται για φέτος

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Οι ελληνικές συνταγές είναι κάτι που χαρακτηρίζει με σιγουριά όλα τα καλοκαίρια μας. Από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά και απολαμβάναμε τηγανιτά καλαμαράκια στην κουζίνα της γιαγιάς μέχρι τα μεσημέρια σε ένα μικρό ταβερνάκι με τους γονείς μας.

Γεύσεις που θυμίζουν την θάλασσα, τον ήλιο και τα μοναδικά μέρη της Ελλάδας και μας συγκινούν κάθε στιγμή.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στο βιβλίο της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη. To My Greek Taverna συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές (γραμμένες στα αγγλικά) και στρώνει τραπέζι με ξεχωριστές γεύσεις που αναδεικνύουν την φιλοξενία και τη γενναιοδωρία της χώρας μας.

Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα τα οποία θα ταιριάξουν τέλεια με τη συνοδεία ούζου και τσίπουρου. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις επίσης 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές για γλυκά, με οδηγίες βήμα βήμα αλλά και vegan/gluten-free επιλογές.

Το My Greek Taverna φιλοδοξεί να γίνει μία νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας και το καταφέρνει. Κάθε φορά που θα το ξεφυλλίζεις είναι σαν να φέρεις στην μνήμη σου όλες εκείνες τις αξέχαστες στιγμές του καλοκαιριού σε ένα καταγάλανο νησί μαζί με τους αγαπημένους σου φίλους.

Προτού όμως πιάσεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου ακολουθεί παρακάτω μία νόστιμη συνταγή για μυρωδάτη κολοκυθοτυρόπιτα

Υλικά

(για 6 μερίδες)

  • 500 γρ κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ τυρί ανθότυρο θρυμματισμένο (ή ξινομυζήθρα)
  • 6 αυγά βιολογικά
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ τραχανάς

Εκτέλεση

(χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά | χρόνος ψησίματος 35 λεπτά)

  1. Πέρνα τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπάλισε με αλάτι και στη συνέχεια άφησέ τα στο σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά.
  2. Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά. Άφησε τα για 10 λεπτά μέσα στο μπολ για να ξεκουραστεί το μείγμα και για να φουσκώσει ο τραχανάς.
  3. Λάδωσε ένα ταψί ψησίματος (με διαστάσεις 20 cm x 25 cm) και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα με μία σπάτουλα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά. Μόλις η πίτα ψηθεί άφησέ τη έξω από το φούρνο για να κρυώσει.
  4. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, σημεία ξενόγλωσσου Tύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα concept stores

*Κάνε follow το My Greek Taverna εδώ και εδώ