Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Τα Starbucks γιορτάζουν το πάθος τους για τον καφέ με μια μοναδική προσφορά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα Starbucks γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Happy Nice Lady Drinking Coffee in Outdoor Cafe

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, η Starbucks γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ μαζί με όλους τους φίλους του καφέ, προσφέροντας σε Grande μέγεθος Freddo Espresso, Cappuccino, Freddo Cappuccino, Americano και Iced Americano στην τιμή των 2,5€.

Από το πρωί και μόνο για την 1η Οκτωβρίου, οι φίλοι του καφέ θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν, να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν τη μέρα τους, απολαμβάνοντας τον αγαπημένο τους καφέ…σε ειδική τιμή!

Ένα μικρό ευχαριστώ για την αγάπη και την προτίμησή σου αυτά τα δεκαέξι χρόνια που τα Starbucks είναι στην Ελλάδα. Ξεκίνα την εβδομάδα σου στα Starbucks με τον καλύτερο τρόπο: απολαμβάνοντας έναν υπέροχα φτιαγμένο, με πάθος και αγάπη, καφέ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα Starbucks γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ. Γνώριζες ότι μια μικρή κούπα καφέ μπορεί να κάνει την διαφορά;

Καθώς η αγάπη του κόσμου για εξαιρετικό καφέ μεγαλώνει, έτσι μεγαλώνει και η ανάγκη για να δημιουργηθεί μια πραγματικά βιώσιμη αγορά, που θα σέβεται εξίσου τη γη και τον καλλιεργητή.

Η Starbucks είναι ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη των δεσμεύσεων και στόχων της όσον αφορά στη διασφάλιση της βιωσιμότητα του καφέ και τις ηθικές διαδικασίες καλλιέργειας και προσφοράς του.

  • Από το 2015, το 99% του καφέ της Starbucks καλλιεργείται, έχει αγοραστεί και πωληθεί με υπευθυνότητα και ήθος με συνεργασία και διαπίστευση από τον Οργανισμό Conservation International στο πλαίσιο των Εφαρμογών C.A.F.E, (Εφαρμογές Ισοτιμίας Καφέ και Καλλιεργητή) που αποτελούν οδηγίες κοινωνικής ευθύνης γύρω από την αγορά του καφέ και ξεκίνησαν το 2004. Δέσμευση της εταιρίας είναι να φθάσει στο 100%.

  • Γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη εταιρία πώλησης καφέ που έχει επιτύχει τον στόχο αυτόν. Με σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας την βιοποικιλότητα με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, και σεβασμό στην εργασία των καλλιεργητών καφέ ώστε να κερδίζουν τις υψηλότερες τιμές που αξίζει ο υψηλής ποιότητας καφές τους.

Η Starbucks επιδιώκει να διασφαλίσει την μακροχρόνια παραγωγή ποιοτικού καφέ, και παράλληλα να συμβάλλει θετικά και ουσιαστικά στις ζωές των καλλιεργητών καφέ:

  • Πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη αγρονομίας: Διαθέτει 9 Κέντρα Υποστήριξης Καλλιεργητών σε όλο τον κόσμο. Έχουν ήδη εκπαιδευτεί περίπου 25.000 καλλιεργητές καφέ και στόχος είναι να εκπαιδευτούν 200.000 μέχρι το 2020.

  • Δωρεά υγιών καφεόδεντρων: Το μέλλον του καφέ εξαρτάται από την υγεία των δέντρων. Περισσότερα από 21 εκατομμύρια καφεόδεντρα έχουν δοθεί σε καλλιεργητές καφέ από το 2015, ώστε να αντικαταστήσουν γερασμένα ή μη υγιή δέντρα. Στόχος είναι η δωρεά 100 εκατομμυρίων υγιών καφεόδεντρων σε καλλιεργητές μέχρι το 2025.

  • Starbucks Global Fund – Χρηματοδότηση καλλιεργητών καφέ:Ώστε να είναι σε θέση να ανανεώσουν την καλλιέργειά τους, να εφαρμόζουν πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας και να βελτιώνουν τις υποδομές τους. Συνολική επένδυση 50$ εκατομμυρίων για την χρηματοδότηση των καλλιεργητών καφέ μέχρι το 2020.

  • Συνεχής επένδυση για την υποστήριξη των κοινοτήτων καλλιεργητών καφέ: H Starbucks έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των κοινοτήτων καλλιεργητών καφέ με διαφορετικά προγράμματα για τη βελτίωση διαβίωσης των καλλιεργητών και συνεχίζει.

  • Χορηγίες στις χώρες προέλευσης καφέ, τσαγιού και κακάο από το StarbucksFoundation: Στήριξη και ενδυνάμωση γυναικών και οικογενειών που ζουν σε κοινότητες καλλιέργειας καφέ, τσαγιού και κακάο ώστε να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση, καθαρό νερό, βασικές υποδομές υγιεινής καθώς και οικονομικές ευκαιρίες. Πρόσφατη πρωτοβουλία αποτελεί η συνεργασία με το Malala Ταμείο (Fund) για πρόγραμμα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης γυναικών και κοριτσιών στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική. Με έμφαση στις γυναίκες και τις οικογένειες καλλιεργητών στόχος της Starbucks είναι να βελτιώσει τις ζωές τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου καλλιεργητών μέχρι το 2025.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ