Παγωμένη πραλίνα με μπανάνες

Από τον Στέλιο Παρλιάρο<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο


Προετοιμασία-παρασκευή: 10΄, Αναμονή: 2-3 ώρες


Υλικά (για 6 μερίδες)

6 μπανάνες
250 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας (αυτό που προορίζεται για το ψωμί μας)

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε την πραλίνα και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά έως ότου γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα. Γεμίζουμε φόρμες σιλικόνης σε σχήμα της αρεσκείας μας ή φόρμες για γρανίτα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Αν δυσκολευόμαστε στο ξεφορμάρισμα, βυθίζουμε τις φόρμες μέχρι τα 2/3 σε βραστό νερό και τις αναποδογυρίζουμε.