Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά | Να τι θα μαγειρέψεις σήμερα

Ενα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με basic υλικά που γίνεται στη στιγμή

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΩΣΗ

Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με basic υλικά που γίνεται στη στιγμή και είναι πραγματικά πανεύκολο. Δες πώς θα το φτιάξεις.

Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 γρ. φρέσκες παπαρδέλες

8 φέτες μπέικον

3 ντοματίνια ώριμα, σφιχτά

μερικά φύλλα σπανάκι baby

200 γρ. τυρί πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 αυγά

2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρώντας τα υγρά τους και τους σπόρους. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές λάδι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτετε το μαϊντανό και τα αυγά και τηγανίζετε μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώνετε.

2.Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη. Βγάζετε το μπέικον και βάζετε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε για λίγο, ανακατεύοντας προσεχτικά.

3.Στο μεταξύ, βράζετε τις φρέσκες παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Ανακατεύετε τις παπαρδέλες με το αυγό και το κρεμμύδι, το μπέικον, το σπανάκι και τις ντομάτες και τις σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κανελόνια με φέτα και σπανάκι | Ίσως η πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών στο φούρνο

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής