Παπαρδέλες με σάλτσα πιπεριάς και γαρίδες

Συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου


Υλικά για 4 άτομα

800γρ. γαρίδες Νο3
1 πακέτο παπαρδέλες
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο βασιλικό
3 ώριμες τομάτες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ούζο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

Ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας ή σε καυτό τηγάνι τις πιπεριές, για να καεί η φλούδα και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό, να τις καθαρίσουμε.
Τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια. Τις σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Χτυπάμε το μίγμα με το pimmer, να γίνει λεία σάλτσα και το περνάμε από ψιλή σήτα.
Τσιγαρίζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε τηγάνι και τις σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε την σάλτσα πιπεριάς, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και ρίχνουμε τις παπαρδέλες
τις οποίες έχουμε βράσει σε νερό για πέντε λεπτά.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Tips: Μπορούμε στις πιπεριές να βάλουμε και μία καυτερή χαμπανέρο, εφόσον μας αρέσει καυτερό.