Πάστα φλόρα με κόκκινη μαρμελάδα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο


Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 25΄
Ψήσιμο: 45΄-50΄

Υλικά
100 γρ. άχνη ζάχαρη + λίγη ακόμα για πασπάλισμα
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα (π.χ. βατόμουρο, φράουλα, φρούτα του δάσους, κτλ.)

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας, την οποία βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά πάνω στην πάστα φλόρα διαγωνίως, αφήνοντας ίσες μεταξύ τους. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά κάθετα προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.