Follow us

Πίτσα με προσούτο και ρόκα

από τον Λευτέρη Λαζάρου

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Μια συνταγή για πίτσα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Χρόνος προετοιμασίας 10'

Χρόνος μαγειρέματος 14'

Υλικά για 1 πίτσα

1 μπαλάκι ζύμης για πίτσα

6-7 φέτες μπριζόλα καπνιστή

½ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

1 φλιτζ. ρόκα

2 κ. σ. φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας και φτιάχνουμε μια βάση πίτσας διαμέτρου 32 εκ. περίπου. Την τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και μετά σε ένα ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, και ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, που την έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια. Ψήνουμε την πίτσα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 4-5 λεπτά με την αντίσταση πάνω-κάτω. Σερβίρουμε την πίτσα, βάζοντας από πάνω προσούτο, φρέσκια ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας.

Τip: Η μοτσαρέλα είναι το κλασικό Ιταλικό τυρί για πίτσα. Μπορούμε όμως να βάλουμε στην πίτσα μας και κίτρινα μαλακά τυριά, όπως γκούντα, έμενταλ, ή και ένα μείγμα από αυτά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ