Follow us

Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 30 (και κάτι)

Η σημασία του να δέχεσαι πώς δεν είσαι τέλεια

dikisouepixeirisi-d

«Όταν καταλάβεις και δεχτείς πώς έχεις ατέλειες, θα είσαι τέλεια» μου είπε πρόσφατα μία Reiki Master. Δεν χρειάζεται να ασπάζεσαι τη φιλοσοφία του ρέικι για να δεχτείς ότι κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος και δεν χρειάζεται μάλιστα να αυτομαστιγώνεται γι’ αυτό. Γι’ αυτόν τον χρόνο, που δεν θέλω να ξανακούσω για resolutions, ο μόνος «στόχος» είναι να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου και να ακούω περισσότερο τους ανθρώπους. Κι αυτό είναι κάτι που συνειδητοποίησα μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς, διαμάχες, φωνές, κρίσεις άγχους και breakdowns.

Η σημασία της ομαδικότητας

Κανείς δεν θα κάνει κάτι ίδιο με σένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστό. Αντί να σπαταλάς την ενέργειά σου προσπαθώντας να δείξεις τον δικό σου μοναδικό τρόπο ή να προσπαθείς να τα προλάβεις όλα, προτίμησε να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις χώρο στους συνεργάτες σου. Μόλις ξεπεράσεις ότι δεν χρειάζεται να έχεις λόγο για το καθετί και αρχίσεις να ιεραρχείς τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και θα κουράζεσαι λιγότερο.

Η σημασία του να ακούς τους γύρω σου

Μερικές φορές, η φράση ενός άγνωστου μπορεί να «κουμπώσει» πάνω σε μία κατάσταση που βιώνεις. Είναι σημαντικό να μάθεις να ακούς και να επεξεργάζεσαι ό,τι νέο μαθαίνεις, αφού στην πορεία μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου. Όταν είσαι άμεσα εμπλεκόμενος σε ένα πρόβλημα, το πιθανότερο είναι να μην μπορείς να δεις καθαρά τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στη λύση. Μην υποτιμάς, λοιπόν, τις συμβουλές – ειδικά από ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη δική σου στον εργασιακό χώρο.

Η σημασία του διαλόγου

“Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να θεωρούν ο ένας τον άλλο ως συναδέλφους. Ενώ οι αρχές και η ιεραρχία διαπερνούν τις οργανώσεις και τις σχέσεις μας, ο διάλογος μπορεί να λάβει χώρα όταν μπορούμε να αναστείλουμε αυτές τις έννοιες. Δεδομένου ότι πρέπει να αφήνουμε έναν χώρο άδειο για τον διάλογο χωρίς ατζέντα ή πρόγραμμα, είναι πιο εύκολο για συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι το ίδιο» τονίζει ο talent manager Steve Roesler, Ιδρυτής και Διευθυντής του The Steve Roesler Group, ο οποίος παραδίδει προγράμματα ηγετικής επικοινωνίας σε μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο, και έχει πάνω από 30 χρόνια στον τομέα της κατάρτισης, της ανάπτυξης και του υψηλού επιπέδου executive coaching.

Η σημασία του να παραδέχεσαι τα λάθη σου

Η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια φέρνει εντάσεις, άγχη και ψυχική κόπωση. Μάθε να παραδέχεσαι τα λάθη σου άμεσα και να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να φέρεσαι εγωιστικά. Όσο πιο γρήγορα αποκαθίστανται λάθη και προβλήματα, τόσο πιο ομαλά κυλάει η καθημερινότητα.

Κατανοώντας τη σημασία όλων των παραπάνω, δέχεσαι τις ατέλειές σου και αρχίζεις να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου. Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την ευκολία της κοινής πεποίθησης που θέλει τους ανθρώπους να μην αλλάζουν. Πιστεύω ότι μπορεί ο καθένας μας να εξελιχθεί και να αλλάξει συνήθειες και χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του. Αρκεί να θυμόμαστε πώς όσο πιο πολύ εναρμονιζόμαστε με «μέσα» μας τόσο περισσότερο το εκπέμπουμε και στους γύρω μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ