Πώς να διατηρείς το παγωτό μαλακό

Για να το απολαμβάνεις πάντα την ώρα που το θέλεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Έχουμε πάντα όρεξη για παγωτό, πόσο μάλλον όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα. Όταν η ανάγκη γίνεται επιτακτική, το πιο πιθανό είναι να βρεθείς κρατώντας στα χέρια σου ένα μπολ με παγωτό πιο σκληρό κι από πέτρα. Καμία σχέση δηλαδή με το μαλακό παγωτό που απολαμβάνεις στην αγαπημένη σου gelateria. Μην απελπίζεσαι όμως, υπάρχει λύση.

Τι θα χρειαστείς: Ένα μπολ παγωτό και μία πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς.

Τι πρέπει να κάνεις: Βάλε το μπολ μέσα στην πλαστική σακούλα, πίεσε για να βγει ο αέρας και κλείστη. Τώρα είναι έτοιμο να το απολαύσεις στη στιγμή.

Γιατί δουλεύει: Η ιδέα είναι ότι η πλαστική σακούλα αποτρέπει τον αέρα που περιβάλλει το δοχείο να το παγώσει. Για να είμαστε ειλικρινής, μας ενδιαφέρει περισσότερο ότι δουλεύει, παρά το γιατί. Το μόνο που θέλουμε είναι να απολαμβάνουμε το παγωτό μας όταν πραγματικά το έχουμε ανάγκη – δηλαδή άμεσα.