Πώς να διατηρήσεις τη σχέση σου με τις φίλες σου όταν αποκτούν παιδί

5 τρόποι για να βρείτε τις ισορροπίες στη σχέση σας

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Καθώς μεγαλώνουμε, οι φιλίες μας τείνουν να αλλάζουν. Μετακομίσεις, περισσότερος χρόνος με τους συντρόφους, πολυάσχολες καριέρες - όλα αυτά σε δυσκολεύουν ακόμα και να προγραμματίσεις έναν καφέ με τις φίλες σου. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν αλλάζει τόσο δραματικά τη ζωή σου όσο ο ερχομός ενός παιδιού. Αν μέχρι πρότινος, ήσουν μία από τις βασικές προτεραιότητες στη ζωή της κολλητής σου, ένα παιδί αλλάζει σίγουρα τις ισορροπίες.

Ακόμα όμως κι αν αυτή η φάση φέρει απίστευτες αλλαγές στη ζωή της φίλης σου, δεν σηματοδοτεί και το τέλος της φιλίας σας. Υπάρχουν πάντα τρόποι για να καταφέρετε να κρατήσετε τη σχέση σας δυνατή, ακόμα και μεταξύ θηλασμού, παιδικών σταθμών και κυριακάτικων πάρτι.

5 τρόποι για να διατηρήσεις τη σχέση σου με τις φίλες σου όταν αποκτούν παιδί

Σεβάσου ότι η ζωή τους αλλάζει. Είναι αυτονόητο ότι ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες που πολλοί από εμάς θα αναλάβουμε ποτέ, και ο χρόνος, η ενέργεια και η ικανότητα των φίλων σου να κοινωνικοποιηθούν θα γίνουν κατανοητά περιορισμένοι.

Δεν είναι εύκολο να δεχτείς ότι δεν είσαι πλέον η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή της φίλης σου, όμως είναι σημαντικό να σεβαστείς τη σημαντική μετάβαση στην οποία περνά. Το τελευταίο που χρειάζεται κάποιος που κοιμάται ελάχιστα και περνά τις ώρες του αλλάζοντας πάνες και προσέχοντας ένα μωρό, είναι να ακούει τη γκρίνια του φίλου του. Αντ 'αυτού, δώσε τον χώρο που χρειάζονται για να προσαρμοστούν στα γονεϊκά τους καθήκοντα και δείξε συμπόνια στη νέα κατάσταση.

Κάνε σχέδια από πριν. Για τους περισσότερους γονείς, ο αυθορμητισμός ανήκει στο παρελθόν. Το σίγουρο είναι ότι θα θέλουν να κανονίσουν ποιος θα κρατήσει το μωρό και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα προκειμένου να βγουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να δουν τους φίλους τους. Προγραμμάτισε την έξοδό σας ώστε να είναι σίγουροι για τη διαθεσιμότητά τους.

Γίνε πιο ευέλικτη. Το πιο πιθανό είναι ότι ένας νέος γονιός έχει πολύ πιο περιορισμένο χρόνο από κάποιον που δεν έχει παιδί. Γι' αυτό να είσαι προετοιμασμένη να δείξεις καλή θέληση και να φανείς πιο ευέλικτη στα ραντεβού σας. Άφησε τη φίλη σου να διαλέξει ώρα και μέρος και προσπάθησε να συντονίσεις εσύ το πρόγραμμά σου.

Διάβασε επίσης: Πώς να προγραμματίσεις μία βραδιά με τις φίλες σου μέσα στην εβδομάδα

Πρότεινε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν και παιδιά. Σίγουρα ένα κυριακάτικο παιδικό πάρτι δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές σου, όμως μερικές φορές ο μοναδικός τρόπος για να δεις φίλους με παιδιά είναι να συμπεριλάβετε και αυτά στις εξόδους σας. Προτίμησε μία βόλτα στο πάρκο, πικ-νικ ή μαγαζιά που είναι φιλικά προς τα παιδιά.

Επεξεργάσου και απόλαυσε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σου. Σίγουρα κάποιες μεγάλες αλλαγές, όπως ο ερχομός ενός παιδιού, μοιάζουν τρομακτικές και θέλουν χρόνο για να τις δεχτείς. Η σχέση σου με τη φίλη σου θα αλλάξει και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να παραδεχτείτε και να επεξεργαστείτε και οι δύο. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να κάνετε τη μετάβαση και γι' αυτό είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας.