Follow us

Πώς θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Η χρυσαφένια λιχουδιά δεν είναι εύκολο φαγητό.

patates_6f32

Η τηγανητή πατάτα είναι ένα από τα πιο παγκοσμιοποιημένα πιάτα και θεωρείται, όπως και τα βραστά αβγά, ένα απλό στην παρασκευή του φαγητό. Είναι όμως έτσι; Η τηγανητή πατάτα έχει μεγάλη ιστορία και προϋποθέτει συγκεκριμένη (και άγνωστη σε πολλούς) τεχνική προκειμένου να καταλήξει στο πιάτο τραγανή, μαλακή στο εσωτερικό της, με ελκυστικό χρώμα και γεμάτη γεύση.

Η ιστορία της

Μπορεί οι κορυφαίοι πατατοφάγοι παγκοσμίως να είναι οι Ιρλανδοί –μην ξεχνάμε πως ο Μεγάλος Λιμός, που εξόντωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους και οδήγησε άλλους τόσους στη μετανάστευση, οφειλόταν στις απανωτές καταστροφές που υπέστησαν διαδοχικές σοδειές πατάτας–, όμως οι κορυφαίοι τηγανητοπατατοφάγοι είναι οι Βέλγοι. Το «cornet de frites» ή «frietzak», ένα χωνάκι δηλαδή με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα από πάνω, είναι αναπόσπαστη συνήθεια της καθημερινότητάς τους και εθνικό τους σύμβολο.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ