Πώς θα φτιάξεις το τέλειο ριζότο Μιλανέζε

Το πιο σημαντικό υλικό είναι αυτό που δεν φαίνεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE.COM.GR

Κάποιοι το αποκαλούν risotto giallo και οι περισσότεροι απλά ριζότο με σαφράν. Όπως και να έχει, το ριζότο Μιλανέζε είναι από τα πιο απλά που υπάρχουν και ένα από τα πιο αγαπητά στο ευρύ κοινό. Στην Ιταλία θεωρείται κάτι σαν εθνικό πιάτο - μεγάλη επιτυχία αν σκεφτείς την ευρεία γκάμα της κουζίνας της γείτονος χώρας- και έχει τις ρίζες του, όπως άλλωστε αντιλαμβάνεσαι και από το όνομά του, στο Μιλάνο. Στην πόλη της Λομβαρδίας φημολογείται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά πίσω στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Η αρχική συνταγή περιελάμβανε εκτός των άλλων μεδούλι και ένα τοπικό είδος λουκάνικου που ονομάζεται cervellata.

Για να το φτιάξεις στο σπίτι, δεν χρειάζεται να διευρύνεις τη λίστα των υλικών. Αρκούν τα βασικά. Πολλοί Μιλανέζοι σεφ υποστηρίζουν πως το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στο ζωμό που θα χρησιμοποιήσεις, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τελικά και τον χαρακτήρα του πιάτου.

Δες περισσότερα στο esquire.gr