Η πιο εύκολη συνταγή για προφιτερόλ με μπισκότα

Μια δοκιμασμένη συνταγή για προφιτερόλ χωρίς πολύ κόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Η αγαπημένη μας συνταγή για προφιτερόλ είναι εύκολη και γρήγορη.

Υλικά: (για 25 ατομικά φορμάκια περίπου)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

  • 250γρ μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτάκι σαντιγί
  • 2 κουβερτούρες των 125γρ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 πακέτα μπισκότα marie (είναι στρογγυλά μπισκότα, τύπου πτι μπερ)
  • ατομικά φορμάκια μιας χρήσης ή μπολάκια

    Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με τις κουβερτούρες σε χαμηλή φωτιά. Σε ενα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια την άχνη να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.

Μόλις κρυώσει η σοκολάτα την ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε την σαντιγί με λίγο άχνη και γάλα και την βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο. Βάζουμε στα φαρμάκια (ατομικά, από αλουμινόχαρτο) μια κουταλιά της σούπας σοκολάτα, ένα μπισκότο, μια κουταλιά σαντιγί, ένα μπισκότο και τέλος σοκολάτα.

Από πάνω μπορούμε να γαρνίρουμε με ροζέτες από σαντιγί ή κερασάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

* Τα μπισκότα τα βρέχουμε ελαφρά στο γάλα ίσα ίσα να μουσκέψουν, όχι να λιώσουν

** Εναλλακτικά αντί για ατομικά φαρμάκια, μπορούμε να βάλουμε ενα μεγάλο μπολ και να στήσουμε το γλυκό βάζοντας μπισκότο στη βάση και στα πλαϊνά, μια γερή κουτάλα σοκολάτα, μπισκότα, σαντιγί, μπισκότα, σοκολάτα και ροζέτες από σαντιγί από πάνω.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Αναστασίας Θεοχαροπούλου, την κυρία Στέλλα, Κοζάνη