Εύκολη πουτίγκα καρύδας | Ένας τέλειος τρόπος να απολαύσεις το εξωτικό φρούτο

<em>Από τη μαμά του Μιχάλη Διαμαντή, την Κυρία Μαρία</em>

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Από τη μαμά του Μιχάλη Διαμαντή, την Κυρία Μαρία

Υλικά

  • 1 κούπα καρύδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουταλιά λικέρ ή ρούμι για πασπάλισμα
  • 5 ασπράδια αυγού
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές ρούμι ή λικέρ
  • 1 1/2 κούπα φαρίνα
  • 1 κουταλάκι μικρό σόδα

Εκτέλεση

  • Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Ρίχνουμε έναν έναν όλους τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά που ρίχνουμε έναν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας και στη συνέχεια το αλάτι. Ρίχνουμε τη σόδα και την καρύδα διαλυμένη στο ρούμι.
  • Βάζουμε στη φόρμα του κέικ αλευρωμένη και βουτυρωμένη το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Μόλις το βγάλουμε ζεστό το τρυπάμε με το καλαμάκι από το σουβλάκι ώσπου να φτάσει στο πάτο.

  • Αφήνουμε να αποροφήσει όλο το γάλα.
  • Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και προσέχουμε μη σπάσει επειδή είναι μαλακό
  • Πασπαλίζουμε καρύδα από πάνω.