Πουτίγκα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Μια συνταγή ιδανική για πρωινό το Σαββατοκύριακο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια συνταγή ιδανική για πρωινό

Υλικά

  • 4 κρουασάν
  • 2 ώριμες μπανάνες σε πουρέ
  • 1.5 φλιτζάνι πραλίνας φουντουκιού
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Frangellico (λικέρ)
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρουασάν στη μέση και απλώστε στο καθένα τη νουτέλα και τη μπανάνα. Κλείστε τα κρουασάν και κόψτε τα σε τρία ή τέσσερα κομμάτια. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το frangellico και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετήστε τα κομμάτια των κρουασάν σε μικρές θήκες και ρίξτε το μείγμα των αυγών επάνω από όλα διασφαλίζοντας ότι το κρουασάν καλύπτεται καλά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά. Ψήστε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 25 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Συνταγές για φθινοπωρινά κέικ | 5 ιδέες κατάλληλες για την εποχή αυτή

Κέικ μπανάνας με γέμιση καρύδια και κανέλα