Ρεβίθια με ρύζι | Μία θρεπτική και vegan συνταγή για το μεσημεριανό σου

Ένας διαφορετικός τρόπος, από τα συνηθισμένα, για να δοκιμάσεις το θρεπτικό όσπριο

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Ρεβίθια με ρύζι, μία θρεπτική και vegan συνταγή για το μεσημεριανό σου.

Συνταγή για φασολάδα κλασική

Ρεβίθια με ρύζι

Υλικά

  • 250 γραμμ. ρεβίθια
  • 1 κουταλακι σόδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ρύζι για σούπες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό. Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
  • Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό με το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να έχει μέσα λίγο νερό όταν τα σβήσουμε). Όταν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσματα από φλούδες λεμονιού.

Φακές σούπα με πάπρικα | Ένα παραδοσιακό φαγητό με πρωτότυπο twist

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής