Ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξεις ένα επικό ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και παρμεζάνα.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

300 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

300 γρ. ρύζι αρμπόριο

720 ml ζωμό λαχανικών

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγο πιπέρι

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβεις την κολοκύθα σε κυβάκια.

Σοτάρεις το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτεις το σκόρδο και την κολοκύθα και μαγειρεύεις μέχρι να γίνει σαν πουρές.

Προσθέτεις το ρύζι και μαγειρεύεις για ένα-δύο λεπτά προτού βάλεις το ζωμό (λίγο-λίγο κάθε φορά), που θα πρέπει να καλύψει όλο το υπόλοιπο μείγμα.

Ανακατεύεις παροδικά μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Προσθέτεις τα καρυκεύματα και αλάτι, αν κρίνεις ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Σερβίρεις σε πιάτα και ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα και λίγες σταγόνες βαλσάμικου.

Πηγή | Tasty-guide.gr