Ροδακινόπιτα από φρούτα κομπόστας

Ένα γλυκό με ροδάκινα κομπόστα, για να απολαμβάνουμε το καλοκαιρινό φρούτο και στην καρδιά του Χειμώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Ένα γλυκό με ροδάκινα κομπόστα, για να απολαμβάνουμε το καλοκαιρινό φρούτο και στην καρδιά του Χειμώνα.


Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 40΄
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
30 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (2 κ.σ.)
50 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 κονσέρβα ροδάκινα στραγγισμένα
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
1 κρόκος αυγού
1 ασπράδι αυγού
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Ανακατεύουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβουμε το κάθε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα στα 3 και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι.
Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου. Σηκώνουμε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά.
Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 15 λεπτά και στους 190?C-200οC για 25 λεπτά ακόμη.