Ροζ ombre τούρτα με φράουλες

Μια συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Μπορεί να φαίνεται σύνθετη αλλά είναι μια από τις πιο εύκολες τούρτες που μπορείς να φτιάξεις! Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για την κρέμα τυριού που μπορείς να φτιάξεις με 4 μόνο υλικά και να την χρησιμοποιήσεις σε πολλές διαφορετικές συνταγές.

Πηγή: coolartisan.net


Υλικά για το παντεσπάνι:


250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
10 αυγά

Υλικά για το σιρόπι


150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
50 γρ. λικέρ φράουλα




Για το στήσιμο της τούρτας

Φρέσκες φράουλες
8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα



Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι
Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκια διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή τσέρκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20΄.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2΄.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.




Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε στη βάση το πρώτο παντεσπάνι.
Το ραντίζουμε με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλαδή το βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
Τέλος βάζουμε το 3ο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
Για να πετύχουμε το εφέ του όμπρε, καλύπτουμε περιμετρικά το πρώτο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει κόκκινη.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το δεύτερο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει ροζ και τέλος το τρίτο παντεπάνι με λευκή κρέμα τυριού.
Με μια μαρίζ δίνουμε λείο σχήμα στην κρέμα χωρίς να μας πειράζει πως θα ανακατευούν τα χρώματα!
Η τεχνική του ομπρε μοιάζει σε αυτό το σημείο με αφηρημένη τέχνη.
Τέλος καλύπτουμε το πάνω μέρος με την υπόλοιπη λευκή κρέμα τυριού και διακοσμούμε με φράουλες.