Advertisement

Follow us

S.Pellegrino Young Chef: Ο διαγωνισμός επιστρέφει για τρίτη φορά.

Αρκετά ανανεωμένος συνεχίζει την αναζήτηση νέων ταλέντων!

untitled

Το S.Pellegrino ανακοινώνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του S.Pellegrino Young Chef, του παγκόσμιου διαγωνισμού που αναδεικνύει τα ανερχόμενα ταλέντα από το χώρο της γαστρονομίας, παγκοσμίως.

Η έναρξη συμμετοχής για την τρίτη χρονιά του διαγωνισμού θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2017. Ο νέος διαγωνισμός θα περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες που παρέχουν στους συμμετέχοντες ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να παρουσιάσουν και να ισχυροποιήσουν τις δεξιότητες τους, κερδίζοντας παράλληλα σημαντική προβολή.

Ο διαγωνισμός θα έχει πλέον διάρκεια 18 μήνες, με το επόμενο στάδιο να ξεκινά το 2017 και να ολοκληρώνεται το 2018. Ο επόμενος χρόνος θα περιλαμβάνει αρχικά τους προκριματικούς και τους τοπικούς διαγωνισμούς και στη συνέχεια, τον Μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 όπου οι φιναλίστ θα διαγωνισθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2018. Η διευρυμένη διάρκεια του διαγωνισμού θα δώσει στον κάθε συμμετέχοντα περισσότερο χρόνο για να συνεργαστεί με τον Chef Μέντορα που θα του ανατεθεί, να τελειοποιήσει το δικό του πιάτο κατατεθέν, καθώς και να εξελίξει τις ικανότητες του στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για του τελικούς.

Οι νικητές του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef αποκτούν την εξαιρετική ευκαιρία για παγκόσμια προβολή και αξιοσημείωτη επαγγελματική προώθηση, καθώς επίσης και την ευκαιρία για να συμμετέχουν σε διάφορες, εντός και εκτός του Διαγωνισμού, ετήσιες εκδηλώσεις του S. Pellegrino παγκοσμίως. «Είναι μεγάλη τιμή να ανακηρύσσεσαι ο S.Pellegrino Young Chef 2016», δήλωσε ο περσινός νικητής Mitch Lienhard, από τις ΗΠΑ. «Η συνολική εμπειρία μού έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές μέχρι τώρα και είμαι ευγνώμων για την επίδραση του τίτλου στην καριέρα μου. Ανυπομονώ, μέσα από τη συνεργασία μου με το S.Pellegrino, να συνεχίσω την προσπάθεια για την ανάδειξη νέων γαστρονομικών ταλέντων από όλο τον κόσμο και να λειτουργήσω ως μέντορας σε μελλοντικούς διαγωνιζόμενους». Στους νικητές του διαγωνισμού συγκαταλέγεται και ο Mark Moriarty, chef με έδρα την Ιρλανδία που ανακηρύχθηκε S.Pellegrino Young Chef το 2015.

Με στόχο να διευρυνθεί το εύρος και η πρόσβαση στην αναζήτηση νέων ταλέντων, έχει προστεθεί στο διαγωνισμό μια νέα περιφέρεια, η ‘’Κεντρική Αμερική-Καραϊβική’’, με τις διαγωνιζόμενες περιοχές από όλα τα σημεία του πλανήτη να είναι συνολικά 21. Επίσης, οι συμμετοχές γίνονται πλέον στα Αγγλικά, στα Ισπανικά, στα Κινέζικα (Mandarin), στα Γαλλικά και στα Ιταλικά. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να καταλαβαίνουν και να μιλούν Αγγλικά, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα του διαγωνισμού.

Οι αιτήσεις για τον S.Pellegrino Young Chef 2018 διαγωνισμό ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2017 στην πλατφόρμα Sanpellegrino.com. Η σελίδα θα λειτουργήσει ως ο νέος ψηφιακός κόμβος – το hub του διαγωνισμού, ενώ η πλατφόρμα FineDiningLovers.com - το online περιοδικό για τους λάτρεις του καλού φαγητού σε όλο τον κόσμο που φέρει την υπογραφή του S.Pellegrino και Acqua Panna- έχει ορισθεί ως ο επίσημος media χορηγός του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού -ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 3,000 υποψηφίων- 70 κορυφαίοι chef θα λάβουν μέρος ως κριτές στους τοπικούς διαγωνισμούς, 21 νέοι chef από 21 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές θα επιλεχθούν για τους ημιτελικούς και 21 Chef Μέντορες θα ανατεθούν ξεχωριστά σε κάθε νέο chef, παρέχοντας καθοδήγηση κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού ταξιδιού.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός περιλαμβάνει ένα διακεκριμένο πάνελ κριτών, γνωστό και ως Seven Sages, το οποίο συνθέτουν μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας και θα είναι υπεύθυνο για να ανακηρύξει τον νικητή του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef 2018 στους τελικούς, που θα διεξαχθούν στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο S.Pellegrino Young Chef είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις:

ΦΑΣΗ No. 1 - Ηλεκτρονική Αίτηση (Φεβρουάριος 2017 – Απρίλιος 2017)

Από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2017, κάθε νέος chef από όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση, καθώς και το πιάτο που φέρει την υπογραφή του, μέσω της διεύθυνσης www.sanpellegrino.com. Οι chef που δηλώνουν συμμετοχή δεν θα πρέπει να ξεπερνούν την ηλικία των 30 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε εστιατόριο ως chefs, sous chefs ή chefs de partie. Η πλήρης λίστα με όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Φάση No. 2 - Παγκόσμια Λίστα Φιναλίστ (1η Ιουνίου 2017)

Όλοι οι υποψήφιοι θα χωριστούν σε 21 περιφέρειες* σύμφωνα με τη γεωγραφική τους προέλευση και οι υποβολές των αιτήσεων θα αξιολογηθούν από το ALMA, το παγκόσμιο ηγετικό κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα (www.alma.scuolacucina.it). Το ALMA θα επιλέξει τους πρώτους δέκα φιναλίστ για κάθε περιφέρεια ακολουθώντας πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά, και μήνυμα.

a. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Επιτυχημένη επιλογή των καλύτερων προϊόντων από αυτά που προσφέρει η αγορά σε σχέση με την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τη μοναδικότητα.

b. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Επιτυχημένος χειρισμός και μετατροπή ακατέργαστων υλικών σε ολοκληρωμένα πιάτα τα οποία σέβονται την αρχική αισθητική.

c. ΕΦΕΥΡΕΤIΚΟΤΗΤΑ: Εξερευνώντας με επιτυχία αναπάντεχες, πρωτότυπες και εμπνευσμένες προοπτικές και απόψεις, που είναι συνδεδεμένες με την υψηλή γαστρονομία, με προσωπικό και σύγχρονο στιλ, διατηρώντας παράλληλα απόλυτη ισορροπία στη γεύση και στη μορφή.

d. ΟΜΟΡΦΙΑ: Η παρουσίαση του πιάτου είναι μέρος της γοητείας.

e. ΜΗΝΥΜΑ: Επιτυχημένη επικοινωνία ενός ξεκάθαρου μηνύματος μέσα από τη δουλειά και το προσωπικό όραμα.

ΦΑΣΗ No. 3 - Τοπικές Προκλήσεις (7 Ιουνίου – Δεκέμβριος 2017)

Οι δέκα φιναλίστ από τις 21 γεωγραφικές περιοχές, θα διαγωνισθούν στο γύρο των τοπικών ημιτελικών οι οποίοι θα διεξαχθούν ζωντανά σε κάθε περιφέρεια, από τις 7 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαγωνισμών, οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή τους και έχουν υποβάλει στον παγκόσμιο διαγωνισμό, για μια κριτική επιτροπή από ανεξάρτητους και κορυφαίους chef, που έχει συνταχθεί αποκλειστικά για την περιφέρεια, η οποία θα δοκιμάσει τα πιάτα και θα επιλέξει τον νικητή, ακολουθώντας τους πέντε Χρυσούς Κανόνες.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017 θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στους τελικούς στο Μιλάνο. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί και ένας ‘’Chef Mentor’’ - μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο chef προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση.

ΦΑΣΗ No. 4 - Μεγάλος Τελικός S.Pellegrino Young Chef (Ιούνιος 2018)

Τον Ιούνιο του 2018, 21 Νέοι Chef φιναλίστ, θα συγκεντρωθούν στο Μιλάνο για την τελική φάση του διαγωνισμού από το S. Pellegrino. Οι chef θα διαγωνισθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2018. Τον τελικό νικητή να επιλέξει το διεθνές πάνελ κριτών που αποτελείται από τους Seven Sages.

Οι πλήρεις όροι και η φόρμα αίτησης για τον διαγωνισμό θα είναι διαθέσιμα στο www.sanpellegrino.com. Ακολουθήστε τον διαγωνισμό στα social media μέσω του hashtag #SPYoungChef.

*ΟΙ 21 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

1. Ιταλία

2. Γαλλία

3. Γερμανία-Αυστρία

4. Ελβετία

5. Ισπανία-Πορτογαλία

6. Ηνωμένο Βασίλειο-Ιρλανδία

7. Ρωσία/Χώρες Βαλτικής (πρώην-Σοβιετική Ένωση)

8. Σκανδιναβία/Βαλτική (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία)

9. Ανατολική Ευρώπη

10. BeNeLux

11. Χώρες Μεσογείου (Τουρκία/Ισραήλ/Μάλτα/Ελλάδα/Κύπρος)

12. ΗΠΑ

13. Καναδάς

14. Αφρική / Μέση Ανατολή

15. Κεντρική Αμερική / Καραϊβική

16. Νότια Αμερική

17. Ειρηνικός (Αυστραλία/ Νέα Ζηλανδία/ Νησιά του Ειρηνικού)

18. Κίνα

19. Ιαπωνία

20. Βόρειο-ανατολική Ασία (Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες)

21. Νότιο-ανατολική Ασία (Ινδία, Σρι Λάνκα, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Καμπότζη και Μαλδίβες)

Σχετικά με το S.Pellegrino and Acqua Panna

Το S.Pellegrino, Acqua Panna και Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνείς εμπορικά σήματα του Sanpellegrino S.p.A., το οποίο έχει έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή σε περισσότερες από 130 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης, υγείας και ευεξίας.

Ιδρύθηκε το 1899 και το Sanpellegrino S.p.A αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με την σειρά των ανθρακούχων νερών της, μη αλκοολούχων απεριτίφ, ποτών και κρύου τσαγιού. Ως ο κύριος παραγωγός ανθρακούχων νερών της Ιταλίας, έχει δεσμευτεί ανέκαθεν να προάγει αυτό το βασικό αγαθό καλό του πλανήτη και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να βεβαιώσει ότι αυτή η πηγή έχει ένα ασφαλές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Δήμητρα Φιλίππου, Brand Manager S.Pellegrino & Acqua Panna, Perrier, Contrex, Vittel, Nestlé Waters Hellas, e-mail: dimitra.filippou@gr.nestle.com

Ρία Ψούχλα, Account Director V+O Communication: e-mail: rp@vando.gr, τηλέφωνο: 211 7249000

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ